Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος
Ζάχαρη: Ο ρόλος της στην υγείας μας και πόση πρέπει να καταναλώνουμε

Όσο γλυκιά κάνει τη ζωή μας, τόσο πικρή είναι για την υγεία μας, αν δεν προσέξουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε. Δεν είναι λίγες οι φωνές των ειδικών που το λένε, για την ακρίβεια υπάρχει ένα βουητό από συστάσεις, που όλες καταλήγουν στο εξής: «περιορίστε τη ζάχαρη».

Διάβασε περισσότερα
Πού βρίσκεται η ζάχαρη και πώς μπορούμε να την περιορίσουμε;

Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσουμε να μειώσουμε τη ζάχαρη. Αυτό είναι το πιο δύσκολο, έτσι; Όχι λοιπόν! Το πιο δύσκολο ακόμα, είναι ν’ ανακαλύψουμε πού κρύβεται η ζάχαρη για να μην την τρώμε. Δεν βρίσκεται μόνο στα γλυκά, ούτε μόνο στον καφέ και το ρόφημά μας. Αυτή είναι η μισή αλήθεια.

Διάβασε περισσότερα
Ζάχαρη και παιδί: Πόση ζάχαρη συστήνεται να καταναλώνουν τα παιδιά και τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Τα παιδιά αγαπάνε τη ζάχαρη, αλλά εμείς πρέπει να φροντίσουμε να καταναλώνουν όσο το δυνατόν λιγότερη. Εκτός από τα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη, καλό είναι ν' αποφεύγουν και αυτά με σακχαρούχες γλυκαντικές ύλες στην καθημερινή τους διατροφή. Δύσκολο εγχείρημα, αλλά όχι ακατόρθωτο!

Διάβασε περισσότερα
Ζάχαρη, η ένοχη απόλαυση! Γιατί την αγαπάμε τόσο και πού τη συναντάμε;

Ποιοι είναι γλυκατζήδες να σηκώσουν το χέρι τους! .. Μάλλον η πλειοψηφία το έχει σηκώσει, έτσι; Δεν φταίμε εμείς, φταίει το DNA μας! Εκεί, στο DNA, είναι γραμμένη η ροπή μας προς τη γλυκιά γεύση, κι αυτή η θεωρία που εξηγεί την αγάπη μας για το γλυκό είναι η επικρατέστερη. Πώς στο καλό γράφτηκε αυτή η πληροφορία στο DNA, θ’ αναρωτηθείτε και με το δίκιο σας. 

Διάβασε περισσότερα
Περιορίστε τη ζάχαρη, μπορείτε!

Η απότομη διακοπή της ζάχαρης είναι πολύ δραστική και μπορεί να μην αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να πετύχετε τον στόχο σας, καθώς θα είναι εύκολο να επιστρέψετε στις παλιές σας συνήθειες. Ενημερωθείτεγια το πως θα περιορίσετε τη ζάχαρη στο άρθρο που ακολουθεί.

Διάβασε περισσότερα
5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τα σάκχαρα

Δεν είναι κάτι πρωτάκουστο πως όλοι μας καταναλώνουμε αρκετή ζάχαρη, ακόμη και χωρίς πραγματικά να το συνειδητοποιούμε. Με την παχυσαρκία να έχει φτάσει σε επίπεδο επιδημίας, πολλοί άνθρωποι δείχνουν τη ζάχαρη ως τον κύριο ένοχο. Μάθε περισσότερα στο παρακάτω άρθρο.

Διάβασε περισσότερα