Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Πείτε όχι σε εξαντλητικές δίαιτες ή δίαιτες express που μπορεί να αποδυναμώσουν τον οργανισμό και να προκαλέσουν φθορές στη μυική σας μάζα με αποτέλεσμα τη μείωση του βασικού μεταβολισμού, δηλαδή των θερμίδων που «καίτε».

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους! Ο φυσιολογικός και υγιής ρυθμός απώλειας βάρους θεωρείται το 0,5-1kg/εβδομάδα.

Οργανωθείτε! Μην υποτιμάτε το ρόλο ενός καλού χρονοδιαγράμματος. Στοχεύστε σε 5-6 γεύματα (2-3 κύρια και 2-3 σνακ) κατά τη διάρκεια της ημέρας, διαμορφωμένα έτσι ώστε να συμβαδίζουν με το πρόγραμμά σας, αλλά ταυτόχρονα να μην αφήνουν τον οργανισμό σας χωρίς καύσιμα για περισσότερες από 3-4 ώρες.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες πρωινό. Αναμφίβολα, το πρωινό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας, καθώς ενεργοποιεί το μεταβολισμό, βοηθάει στη διαχείριση της όρεξης και «τακτοποιεί» τα γεύματα της υπόλοιπης ημέρας.

Προσθέστε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα. Μελέτες δείχνουν ότι η πρωτεΐνη παρατείνει το αίσθημα της πληρότητας για περισσότερο χρόνο συγκριτικά με τους υδατάνθρακες ή τα λιπαρά.

Συνοδεύστε τα κύρια γεύματα της ημέρας με σαλάτα (ιδανικά με λαχανικά εποχής) - εκτός από τη θρεπτική της συμβολή στο γεύμα, θα σας βοηθήσει να χορτάσετε γρηγορότερα.

Ενυδατωθείτε! Για να εξασφαλίσετε την επαρκή πρόσληψη υγρών, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό αλλά και ροφήματα όπως τσάι, καφές και χυμοί, πάντα με προσοχή στη ζάχαρη. Σηκωθείτε από τον καναπέ! Ξεκινήστε με απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σας.

Ανεβείτε από τις σκάλες, περπατήστε μέχρι το σούπερ μάρκετ, κάντε έναν περίπατο το απόγευμα στη γειτονιά.