Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Tο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα για έναν υγιή οργανισμό. Είναι η άμυνά μας ενάντια σε μολύνσεις και λοιμώξεις, μας προστατεύει από ασθένειες και εξουδετερώνει τους μικροοργανισμούς που εισβάλλουν στον οργανισμό. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ασθενές προκαλούνται κυτταρικές βλάβες και ο οργανισμός είναι ευάλωτος στις ασθένειες, από την πιο ασήμαντη μέχρι την πιο σοβαρή.

➢ Δοκιμάστε για πρωινό ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι-ρόδι με extra βιταμίνη C ή χυμό μήλο-πορτοκάλι-καρότο με προβιταμίνη Α και 1-2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης με ταχίνι και μέλι.

➢ Επιλέξτε φρούτα εποχής, όπως οι φράουλες, για τα καθημερινά σας σνακ.

➢ Συνοδεύστε το γεύμα σας με σαλάτα - όσο περισσότερο χρώμα υπάρχει, τόσο το καλύτερο!

➢ Προσθέστε ψάρι στη διατροφή σας δύο φορές την εβδομάδα. Ιδανικά προτιμήστε λιπαρά ψάρια (σαρδέλες, πέστροφα, σολομός κ.λπ.), που είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα.

➢ Σηκωθείτε από τον καναπέ! Η συστηματική άσκηση συνδέεται με την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας, ενώ παράλληλα βοηθά στην «αποτοξίνωση» από το άγχος και στην καλύτερη ποιότητα ύπνου.

➢ Συνδυάστε την ενίσχυση της άμυνας με την ενυδάτωση! Πώς; Μα φυσικά με μια σούπα χρησιμοποιώντας ποικιλία λαχανικών με κοτόπουλο ή μοσχάρι, καθώς οι ζωικές πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για το «χτίσιμο» αντισωμάτων.