Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Όλο και περισσότεροι επιλέγουν το πιλάτες ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής που μεταφράζονται σε πόνους στην μέση, στην πλάτη και τον αυχένα αλλά και σε κακή ορθοσωμία. Εξάλλου η αναγνωρισμένη παγκοσμίως και απόλυτα δημοφιλής μέθοδος άσκησης όχι μόνο βοηθάει στη σταδιακή και ενδοβαθέως τόνωση των μυών αλλά είναι υπεύθυνη για τη βελτίωση της στάσης του σώματος.

Ακριβώς επειδή η μέθοδος πιλάτες επικεντρώνεται -εκτός άλλων- και στην ενδυνάμωση των μυών της κοιλιάς, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της υποστήριξης για μια στητή πλάτη και έναν δυνατό κορμό. Φυσικά, πέρα από την εξαιρετικά απαραίτητη ορθοσωμία, το πιλάτες συμβάλλει στην απώλεια βάρους, στην ενίσχυση του πυρήνα και στη βελτίωση της ευλυγισίας. Θεωρείται μια πλήρης προπόνηση που δουλεύει με ολοκληρωμένο τρόπο στοχεύοντας σε όλους τους μυς στο σώμα καθώς και στην αναπνοή που είναι και μία από τις βασικότερες αρχές της μεθόδου.

Χωρίς χρήση εξοπλισμού και με μικρή διάρκεια, μπορείτε να υιοθετήσετε την παρακάτω ακολουθία των πέντε ασκήσεων κάνοντάς τες όσο πιο συχνά επιθυμείτε και να νιώσετε τη διαφορά στο σώμα σας άμεσα.

Άσκηση Νο 1: Βrodging 8 Επαναλήψεις

Προετοιμασία: Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατά σας λυγισμένα. Κρατήστε τεντωμένα τα χέρια σας κι από τις δυο πλευρές με τις παλάμες ακουμπισμένες στο πάτωμα.
Εισπνοή: Πιέστε τις πατούσες σας σε όλη τους την έκταση, σφίξτε τους γλουτούς σας και ανασηκώστε τους μηρούς από το πάτωμα. Στη συνέχεια σηκώστε το ένα πόδι, το πέλμα σε πελματιαία κάμψη με τη γωνία του γονάτου να διατηρείται σταθερή.
Εκπνοή: Κατεβάστε το πόδι σας ακουμπώντας το στρώμα με τα δάχτυλα.

Άσκηση Νο 2: Hundred Prep 8 επαναλήψεις

Προετοιμασία: Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα σε tabletop θέση (90 μοίρες γωνία), με τους βραχίονες των χεριών πάνω από το κεφάλι.
Εκπνοή: Ανεβάστε τους βραχίονες, το κεφάλι και το στήθος φέρνοντας τους βραχίονες στο πλάι του σώματος.Εισπνοή: Κατεβάστε το σώμα και επιστρέψτε στην αρχική θέση.

Άσκηση Νο 3 Double Leg Stretch 8 επαναλήψεις

Προετοιμασία: Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια στα γόνατα, οι κνήμες παράλληλες με το στρώμα. Με την εκπνοή ανεβάστε κεφάλι και στήθος. 
Εισπνοή: Φέρτε τους βραχίονες πάνω από το κεφάλι και τεντώστε τα πόδια μπροστά. 
Εκπνοή: Κάντε κύκλο με τους βραχίονες των χεριών, τραβήξτε μέσα τα πόδια ταυτόχρονα, κρατώντας το κεφάλι και το στήθος σηκωμένα σε όλη την άσκηση. 

Άσκηση Νο 4 Criss Cross 8 επαναλήψεις

Προετοιμασία: Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και το κεφάλι και το στήθος σηκωμένα. Σταυρώστε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι για στήριξη.
Εκπνοή: Περιστροφή προς το λυγισμένο γόνατο, ενώ το άλλο πόδι τεντώνεται. Εισπνοή: Περάστε από το κέντρο και αλλάξτε πόδια.
Εκπνοή: Περιστροφή προς την άλλη πλευρά. Εισπνοή: Περάστε από το κέντρο και αλλάξτε πόδια.

Από τη Λένα Γκόβαρη