Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

H ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΓΡΑΝΙΤΑΣ

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μέλι ή σιρόπι αγαύης). Κρυώνουμε το σιρόπι και το αναμειγνύουμε με το χυμό των φρούτων.

Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμες για γρανίτες και το καταψύχουμε για τουλάχιστον 5 ώρες.

Μπορούμε, επίσης, να παγώσουμε τη γρανίτα σε παγοκύστες κάνοντας παγάκια γρανίτας.

BOX- Η ΤΥΧΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

Ο εφευρέτης της συνταγής της γρανίτας ήταν ο... 11χρονος Frank Epperson, ο οποίος το 1905 άφησε ένα μείγμα ζαχαρούχας μαγειρικής σόδας και νερού σε μια κατσαρόλα στη βεράντα, ξεχνώντας ένα ξύλο ανάδευσης μέσα.

Εκείνο το βράδυ οι θερμοκρασίες στο Σαν Φρανσίσκο έφτασαν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Όταν ξύπνησε το επόμενο πρωί, ανακάλυψε ότι είχε παγώσει το μείγμα γύρω από το ξύλο, δημιουργώντας μια λιχουδιά με γεύση φρούτων.

Ωστόσο, καθυστέρησε 18 χρόνια για να την κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και να την ονομάσει γρανίτα (popsicle).  

Από τη Λένα Γκόβαρη