Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος Ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές

Γρανίτα με ινδική καρύδα και αμύγδαλα

Popsicles

Δροσιστική και οικονομική, η γρανίτα είναι τέλεια για το καλοκαίρι. Πόσο μάλλον μία τόσο ξεχωριστή και εξωτική γεύση! Μάθε τα μυστικά της, φτιάξε τη και κλέψε για μια ακόμη φορά την παράσταση. 

Υλικά

  • 200 ml γάλα αμυγδάλου
  • 100 ml γάλα καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ή μια κουταλιά μέλι ή σιρόπι αγαύης) 
  • 75 γρ. φρέσκια ψίχα καρύδας
  • 25 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 150γρ. κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 25γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το γάλα αμυγδάλου με το γάλα καρύδας, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Ρίξτε την ψίχα καρύδας στο μείγμα μαζί με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Βάλτε το μείγμα για περίπου 4 ώρες στην κατάψυξη. Κάθε τόσο βγάλτε το και αφρατέψτε με ένα πιρούνι πριν το μεταφέρετε στις φόρμες και προσθέστε ξυλάκια για να παγώσει εντελώς.
Λιώστε τη σοκολάτα με το λάδι σε κατσαρολάκι και μεταφέρετέ τη σε ψηλό ποτήρι μέχρι να κρυώσει λίγο παραμένοντας υγρή (15 λεπτά περίπου). Βυθίστε τα παγωμένα ξυλάκια γρανίτας στη σοκολάτα, στεγνώστε σε λαδόκολλα, πασπαλίστε με τα αμύγδαλα και ξαναπαγώστε.