Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος Ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές

Με τη δύναμη της κινόα!

Όλο το πρωινό σε ένα μπολ!

Ένα μεγάλο μπολ πρωινού με βάση το ασύγκριτο ελληνικό γιαούρτι ή κάποιο vegan γαλακτοκομικό υποκατάστατο μαζί με δημητριακά, φρούτα, φρέσκα και ξηρά, εμπλουτισμένο με ξηρούς καρπούς, superfoods, μέλι ή και μπαχαρικά, θα μας δώσει ενέργεια και θα μας οπλίσει με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για όλη την ημέρα. 

Υλικά

  • 2 - 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου 
  • 50 γρ. μαύρη σοκολάτα χοντροτριμμένη στο μούλτι ή σπασμένη
  • 10 ολόκληρα αμύγδαλα με τη φλούδα
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού κινόα (λευκή ή τρίχρωμη) 
  • 2 κ.σ. μέλι 
  • 1 μπανάνα 

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε την κινόα. Τη βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα με 1 1/2 φλιτζ. από το γάλα αμυγδάλου, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10' περίπου ανακατεύοντας πότε πότε και ελέγχοντας αν χρειάζεται άλλο υγρό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου και 1 κ.σ. μέλι. Βάζουμε το μείγμα σε 1 ή 2 μπολ και ρίχνουμε επάνω την τριμμένη σοκολάτα. Τοποθετούμε από πάνω την μπανάνα κομμένη σε φετάκια, τα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο ακόμα μέλι.
Τip!
Αντί για μέλι προσθέτουμε από πάνω 1 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι. Εναλλακτικά, 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο. Και τα δύο ταιριάζουν πολύ και θα κάνουν το πρωινό σας απολαυστικό.
Από τη Λένα Γκόβαρη