15 Ιουλίου, 2022

Εγκαίνια για το νέο κατάστημα My market στη Σπάρτη!

Εγκαίνια για το νέο κατάστημα My market στη Σπάρτη!

Το νέο My market, έχει εμβαδόν 2.700 m², όπου περιλαμβάνονται οι κύριοι χώροι του καταστήματος, το υπόγειο parking, η αποθήκη και οι βοηθητικοί χώροι. Διαθέτει 31 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 2 είναι για ΑμεΑ. Στο νέο κατάστημα είναι εγκατεστημένα όλα τα πρωτοποριακά συστήματα ψύξης, φωτισμού και κλιματισμού, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται μείωση κατανάλωσης ενέργειας 48%, συγκριτικά με ένα αντίστοιχο συμβατικό κατάστημα του δικτύου, ακολουθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη στρατηγική της εταιρείας για ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον, μειώνοντας το ενεργειακό της αποτύπωμα.

Το ολοκαίνουργιο κατάστημα θα λειτουργήσει στο ιστορικής σημασίας κτίριο που στέγαζε την κλινική και την κατοικία του αγωνιστή και μάρτυρα Χρίστου Καρβούνη, η οποία κατεδαφίστηκε το 2012, και βρίσκεται στη συμβολή των κεντρικών οδών Κ. Παλαιολόγου & Όθωνος Αμαλίας.

Η αλυσίδα, στη μνήμη του Χρίστου Καρβούνη και προκειμένου να αναδείξει την ιστορικότητα του σημείου για την πόλη της Σπάρτης, τοποθέτησε μία τιμητική πλακέτα στην είσοδο του καταστήματος.  

Λίγα λόγια για τον Χρίστο Καρβούνη:
Γεννήθηκε το 1903 και σπούδασε ιατρική και χειρουργική στη Γερμανία. Το 1933 ίδρυσε στη Σπάρτη, στη διασταύρωση των οδών Κ. Παλαιολόγου & Όθωνος Αμαλίας, την κλινική του. Κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1940, υπηρέτησε σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Υπήρξε αγωνιστής για την κατοχύρωση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας στην Σπαρτιατική και Λακωνική Κοινωνία και ανέπτυξε σημαντική πατριωτική δράση. Εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στις 26 Νοεμβρίου του 1943 στο Μονοδένδρι Λακωνίας, μαζί με άλλους 117 μάρτυρες/συμπολίτες του. Νωρίτερα, είχε αρνηθεί την ατομική χάρη που του πρότειναν οι κατακτητές λόγω των σπουδών του στη Γερμανία, μένοντας πιστός στην πατρίδα και τους συντρόφους του. Με τη στάση του, γεμάτη αυτοθυσία και αυταπάρνηση, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα.


Σχετικά με τα My market:
Τα My market είναι μία αμιγώς ελληνική αλυσίδα super market με 232 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1976. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, η εταιρεία δραστηριοποιείται με συνέπεια και αξιοπιστία στην ελληνική αγορά. Τα My market συνεργάζονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία με Έλληνες παραγωγούς και προμηθευτές. Βασικό σημείο αναφοράς όλα αυτά τα χρόνια ήταν και εξακολουθεί να είναι ο σεβασμός στον πελάτη, η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων και των προσφερόμενων υπηρεσιών της, το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, η Βιώσιμη Ανάπτυξη και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο με πολλαπλούς και πολυδιάστατους τρόπους.