16 Οκτωβρίου, 2020

ENVIRONMENTAL & HR AWARDS

Για ακόμη μία χρονιά, η METRO AEBE διακρίνεται για την περιβαλλοντική και ενεργειακή της πολιτική και τις δράσεις της. Στη φετινή διοργάνωση των Environmental Awards 2020, η εταιρεία βραβεύτηκε για 8 υποψηφιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξής της. Με αυτό τον τρόπο επιβραβεύτηκαν οι πρακτικές και οι πρωτοβουλίες της για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, τα καινοτόμα «πράσινα» έργα και τις τεχνολογίες που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος, αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη.

Τα βραβεία που έλαβε η εταιρείας είναι τα ακόλουθα:

- Για την υποψηφιότητα Εφαρμογή αλγορίθμων & αυτοματισμών & πρακτικών τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence ΑΙ) για τη βελτιστοποίηση λειτουργίας & τον έλεγχο των ψυκτικών εγκαταστάσεων της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ απέσπασε GOLD.

- Για την υποψηφιότητα Μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας μέσω στοχευμένων δράσεων της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ απέσπασε GOLD.

- Για την υποψηφιότητα Ενεργειακή διαχείριση εγκαταστάσεων της ΜΕΤΡΟ στον τομέα του φωτισμού απέσπασε GOLD.

- Για την υποψηφιότητα Δράσεις της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ στα πλαίσια της χρήσης καθαρής ενέργειας, απέσπασε διπλό GOLD σε ισάριθμες κατηγορίες.

- Για την υποψηφιότητα Πιστοποίηση της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για το Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο ISO 50001 απέσπασε διπλό GOLD σε ισάριθμες κατηγορίες.

- Για την υποψηφιότητα Εγκατάσταση υπερσύγχρονων μονάδων ψύξης με διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ως ψυκτικό μέσο σε καταστήματα λιανικής πώλησης της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ απέσπασε BRONZE.

Επιπλέον, η εταιρεία μας κέρδισε το κορυφαίο βραβείο Energy Εxcellence of the Year, καθώς συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες.

Τα Environmental Awards 2020 διοργανώθηκαν από την Boussias Communications για 6η συνεχή χρονιά. Οι νικητές είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν τα βραβεία τους και να φωτογραφηθούν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, στο χώρο του Hοuse124.

Παράλληλα, στην έκτη διοργάνωση των HR Awards, η METRO απέσπασε 2 σημαντικές διακρίσεις, που αναφέρονται στους δύο πυλώνες που απαρτίζουν τη νεοσύστατη Γενική Διεύθυνση Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της εταιρείας. Με τη δημιουργία αυτής της Γενικής Διεύθυνσης, η METRO ενοποίησε τη διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων με την Επικοινωνία, δημιουργώντας μια πρωτοποριακή συνέργεια.

 

Η διοργάνωση βραβεύει επιχειρήσεις για τους τομείς του HR και της διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού, και η METRO κέρδισε τα βραβεία:

- SILVER για την υποψηφιότητα METRO AEBE: Έρευνα Ανατροφοδότησης «Πυξίδα Ανάπτυξης»

- SILVER για την υποψηφιότητα METRO AEBE: «Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω»