Δες ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 14/07/24 εδώ

8 Μαρτίου, 2023

Η METRO τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Αγκαλιάζοντα

Η METRO τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Αγκαλιάζοντα

Μέσα από το σεμινάριο, γυναίκες και άνδρες εργαζόμενοι των κεντρικών γραφείων της METRO, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα όπως, την κατάκτηση και διατήρηση της ισότητας στον επαγγελματικό χώρο, στο σπίτι και στην ευρύτερη κοινωνία, καθώς και για τη συνεχή και ουσιαστική προσπάθεια που απαιτείται και από τα δύο φύλα για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Επιπλέον, το σεμινάριο είναι διαθέσιμο και ηλεκτρονικά μέσω των εσωτερικών πλατφορμών της εταιρείας, ώστε και απομακρυσμένα όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες να έχουν πρόσβαση στην παρακολούθηση του.

Η Στέλλα Κάσδαγλη, Co-Founder του Women On Top, ανέφερε: «Η 8η Μαρτίου είναι μια πολύ καλή αφορμή για να θυμηθούμε τα βήματα που έχουν γίνει προς την έμφυλη ισότητα και να οραματιστούμε τα βήματα που μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε ακόμα, ως άτομα και ως οργανισμοί, για να φτάσουμε όλοι και όλες μαζί, λίγο πιο σύντομα, λίγο πιο κοντά στον στόχο. Όταν συναντιόμαστε και συζητάμε και μαθαίνουμε περισσότερα για τα θέματα της ισότητας, μπορούμε ακόμα πιο εύκολα να αγκαλιάσουμε από κοινού ένα τέτοιο όραμα και να χαράξουμε τη διαδρομή μας προς αυτό».

Η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της METRO, σχολίασε: «Για εμάς στη METRO, η παροχή ίσων ευκαιριών ανάπτυξης και ανέλιξης, χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία διαφοροποίηση, αποτελεί κομμάτι της κουλτούρας της εταιρείας και πυξίδα των καθημερινών αποφάσεων και ενεργειών. Η ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία να αναδείξουμε σημαντικά ζητήματα, στο δρόμο για μία πιο ισότιμη και πιο συμπεριληπτική κοινωνία και ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνίες και ενδυναμώνει τους ανθρώπους του».

Στη METRO, στα καταστήματα My market & τα METRO Cash & Carry, στα κέντρα διανομής και στα κεντρικά γραφεία, εργάζονται περισσότερες από 7.000 γυναίκες. Διαχρονικά, ο αριθμός των γυναικών της πρώτης γραμμής, αλλά και γενικά στον κλάδο του retail, η γυναικεία παρουσία ήταν και παραμένει αρκετά ισχυρή. Η METRO σταθερά υποστηρίζει την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, χωρίς διακρίσεις παρέχοντας ίσες ευκαιρίες προς όλους τους εργαζομένους της. 

Σχετικά με τη METRO AEBE:

H METRO AEBE είναι μια 100% ελληνική εταιρεία με οικογενειακή μετοχική σύνθεση. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, καινοτομεί εισάγοντας πρωτοπόρες πρακτικές στην ελληνική αγορά. Διαθέτει τρεις αλυσίδες καταστημάτων: τα καταστήματα χονδρικής METRO Cash & Carry, και τα καταστήματα λιανικής My market και My market Local, με συνολικά 282 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Τον Ιανουάριο του 2020, η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα (BEST VALUE για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ) στην Κύπρο. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 11.000 εργαζόμενους, γεγονός που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες πανελλαδικά.