4 Μαρτίου, 2014

Ιδιωτικό Πρωτόκολλο Ασφάλειας

                                                             
«ΕΓΓΥΗΣΗ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΣΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΣ» από τα My market:

Ένα καινοτόμο σύστημα επιλογής και ελέγχου των παραγωγών και των προμηθευτών της εταιρείας, σχετικά με την ασφάλεια των φρούτων και των λαχανικών, που θα πιστοποιεί στον καταναλωτή ότι κάθε ελληνικό αγροτικό προϊόν που διαθέτουν τα My market έχει ελεγχθεί σε κάθε στάδιο παραγωγής, διαλογής, τυποποίησης και διακίνησής του.

Τα My market ανακοινώνουν την εφαρμογή του καινοτόμου, ιδιωτικής προδιαγραφής πρωτοκόλλου ασφάλειας φρέσκων φρούτων και λαχανικών «ΕΓΓΥΗΣΗ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΣΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΣ».

Με τη χρήση του βραβευμένου λογισμικού ιχνηλασιμότητας ασφάλειας τροφίμου e-cert, θα δίνεται η δυνατότητα πλήρους ιχνηλάτησης ελληνικών φρούτων και λαχανικών στους καταναλωτές των My market. Πληκτρολογώντας στην ιστοσελίδα www.mymarket.gr τον αριθμό παρτίδας που θα βρίσκουν στις ετικέτες των ελληνικών προϊόντων που προμηθεύονται, θα αποκτούν πρόσβαση στο σύνολο των δεδομένων καλλιέργειας και διακίνησης, από τη στιγμή της φύτευσης στον αγρό μέχρι την τοποθέτηση στο ράφι του My market.

Τα Μy market συνεργάζονται ήδη με τη Modus DCS LTD για την ολοκλήρωση ένταξης όλων των συνεργαζόμενων προμηθευτών της Εταιρείας στο πρωτόκολλο «ΕΓΓΥΗΣΗ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΣΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΣ». Οι σχετικές ενέργειες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

O κ. Μανώλης Παυλίδης, Εμπορικός Διευθυντής METRO ΑΕΒΕ, δήλωσε σχετικά: «Αποτελεί καθημερινή μας δέσμευση και στόχο να ξεπερνάμε τις προσδοκίες και να τιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες μας τα τελευταία 38 χρόνια. Σε μια περίοδο που υπάρχει έντονος προβληματισμός για την ασφάλεια των τροφίμων γενικότερα και των φρέσκων φρούτων και λαχανικών ειδικότερα, αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε ένα καινοτόμο πρωτόκολλο πιστοποίησης ασφάλειας, που θα αποτελεί «εγγύηση υπεροχής» τόσο δική μας όσο και των προμηθευτών μας προς τους πελάτες μας, ώστε να είναι πραγματικά σίγουροι για τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά που προμηθεύονται από όλα τα καταστήματά μας.»

 

Λίγα λόγια για το e-cert: Το e-cert της εταιρείας Modus DCS αποτελεί κορυφαίο σύστημα ιχνηλασιμότητας ασφάλειας τροφίμου, βραβευμένο στα Self Service Excellence Awards 2013 στην κατηγορία «Μanagement, Καινοτομία & Νέες Τεχνολογίες» ως βέλτιστη πρακτική σουπερμάρκετ.