IEΛΚΑ & 4 μεγάλες αλυσίδες σουπερμαρκετ βραβεύονται για τη δράση «Νοιαζόμαστε Σήμερα – Ζούμε Καλύτερα Αύριο» στα Corporate Affairs Excellence Awards - 2018

IEΛΚΑ & 4 μεγάλες αλυσίδες σουπερμαρκετ βραβεύονται για τη δράση «Νοιαζόμαστε Σήμερα – Ζούμε Καλύτερα Αύριο» στα Corporate Affairs Excellence Awards - 2018

Ειδική βράβευση κέρδισε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών μαζί με τα Ιδρυτικά Μέλη της προσπάθειας Νοιαζόμαστε Σήμερα – Ζούμε Καλύτερα Αύριο για τη δράση «Νοιαζόμαστε Σήμερα – Ζούμε Καλύτερα Αύριο», στην κατηγορία Κοινωνική Διαμεσολάβηση & Συμμέτοχοι (Public Affairs & Stakeholder Engagement).

Η προσπάθεια προηγήθηκε της έναρξης εφαρμογής του μέτρου υποχρεωτικής χρέωσης της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης. Στόχος της προσπάθειας ήταν να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές να αλλάξουν τις καθημερινές τους συνήθειες και να περάσουν στις τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Το ΙΕΛΚΑ υλοποίησε την πρωτοβουλία με την υποστήριξη των 4 μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ (ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, My Market, Σκλαβενίτης). Η  προσπάθεια ήταν ανοιχτή και προς άλλες αλυσίδες σουπερμάρκετ και στην πορεία του χρόνου εντάχθηκαν σε αυτήν περισσότερες επιχειρήσεις.

Η πρωτοβουλία αυτή ήταν το πρώτο βήμα. Στόχος για το μέλλον είναι ο συντονισμός των κοινωφελών ενεργειών των αλυσίδων σουπερμάρκετ και η ενεργοποίηση των καταναλωτών για  να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Τα επόμενα βήματα θα αφορούν γενικότερα την μείωση του waste (σπατάλης) σε όλους τους τομείς όπως Plastic Waste, Energy Waste, Food Waste, τη στήριξη της ανακύκλωσης και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (CO2 Emissions).

Το βραβείο παρέλαβαν ο πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ κ. Λ. Κιοσσές και οι εκπρόσωποι των αλυσίδων super market, κ.Δήμητρα Δασκαλάκη από τα My market, κ. Αλεξία Μαχαίρα από τα AB Βασιλόπουλους, κ. Σταμάτης Δαυίδ από τη Μασούτης .