13 Μαρτίου, 2023

My market και Fabric Republic σε λιγότερο από ένα χρόνο συγκέντρωσαν 7 τόνους ρούχων για κοινωνικό σκοπό

My market και Fabric Republic σε λιγότερο από ένα χρόνο συγκέντρωσαν 7 τόνους ρούχων για κοινωνικό σκοπό

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο που μετράει η συνεργασία, 7 τόνοι ρούχων συγκεντρώθηκαν στους κίτρινους κάδους ανακύκλωσης. Αυτός ο αριθμός έχει πολλαπλά οφέλη προς την κοινωνία και το περιβάλλον και αποτυπώνεται ως εξής: 

- Περισσότεροι από 7.000 συνάνθρωποι έχουν ωφεληθεί, λαμβάνοντας πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμό,

- 2.5 τόνοι ρούχων και υφασμάτων προωθήθηκαν στην ανακύκλωση ή την επανάχρηση τους,

- ενώ, αποφεύχθηκε η έκλυση 359.636 CO2 στην ατμόσφαιρα. Αυτό μεταφράζεται στην ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που δεσμεύουν από την ατμόσφαιρα, 1.723 στρέμματα δάσους.

Οι ειδικοί κάδοι συλλογής ρούχων και υφασμάτων βρίσκονται σε 10 καταστήματα My market στην Αττική: Άνοιξη, Ηλιούπολη (Αγία Μαρίνα), Μαραθώνας, Μενίδι (Αγ. Διονύσιος), Αγία Παρασκευή, Αγία Σοφία, Κερατέα, Μαρούσι (Β. Ηπείρου) Σπάτα, και Δάσος Χαϊδαρίου.

Τα My market, παραμένουν πιστά στη δέσμευσή τους για την προστασία του περιβάλλοντος, υιοθετώντας πρωτοβουλίες και δράσεις με ουσιαστικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι η συνεργασία με το Fabric Republic αποδίδει καρπούς, και αποτελεί μία σημαντική λύση στη διαχείριση ρούχων και υφασμάτων που πλέον δεν είναι χρήσιμα στους κατόχους τους, δίνοντας τους μία δεύτερη ζωή.

 

Σχετικά με τα My market:

Τα My market είναι μία αμιγώς ελληνική αλυσίδα super market με 232 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1976. Το 2021 εισήλθαν στον επιχειρηματικό χώρο των καταστημάτων της γειτονιάς, μέσω του μοντέλου franchising και την ονομασία: My market Local. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, η εταιρεία δραστηριοποιείται με συνέπεια και αξιοπιστία στην ελληνική αγορά. Τα My market συνεργάζονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία με Έλληνες παραγωγούς και προμηθευτές. Βασικό σημείο αναφοράς όλα αυτά τα χρόνια ήταν και εξακολουθεί να είναι ο σεβασμός στον πελάτη, η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων και των προσφερόμενων υπηρεσιών της, το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, η Βιώσιμη Ανάπτυξη και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο με πολλαπλούς και πολυδιάστατους τρόπους.