1 Δεκεμβρίου, 2011

Νέο βιοκλιματικό κατάστημα My market

Νέο βιοκλιματικό κατάστημα My market


Στις αρχές Δεκεμβρίου εγκαινιάστηκε στο Κιάτο το πρώτο πράσινο, βιοκλιματικό κατάστημα My Market. Το νέο αυτό κατάστημα αποτελεί και το πρώτο εγχείρημα της εταιρίας για ολοκληρωμένη εφαρμογή τεχνολογιών, συστημάτων και υλικών που συμβάλλουν τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας όσο και στη μείωση επιβάρυνσης του περιβάλλοντος. Αυτή επιτυγχάνεται τόσο κατά τη λειτουργία του καταστήματος, όσο και με την ίδια την κατασκευή του, με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον για τη δημιουργία του κτιρίου.

Εκτιμάται ότι η ετήσια λειτουργία του καταστήματος θα μειώσει κατά 240 τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2) την επιβάρυνση στο περιβάλλον, πράγμα το οποίο ισοδυναμεί με την απόσυρση 80 αυτοκινήτων από την κυκλοφορία στους δρόμους σε ετήσια βάση. Είναι σημαντικό ότι στο κατάστημα εφαρμόζονται για πρώτη φορά πρακτικές που μπορούν όχι μόνο να εξοικονομούν, αλλά και να παράγουν ενέργεια. Οι πρακτικές αυτές, σε μικρότερη ή μεγαλύτερη έκταση, θα αποτελέσουν το σημείο αναφοράς για μελλοντικές εφαρμογές σε επενδύσεις της εταιρίας.

Το νέο βιοκλιματικό κατάστημα My market στο Κιάτο ολοκληρώνει την επέκταση της αλυσίδας τη φετινή χρονιά, μετά τα Φάρσαλα και τη Θήβα, φτάνοντας έτσι τα 50 σημεία. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, η στρατηγική επιλογή αντίδρασης της ελληνικής εταιρίας METRO AEBE, είναι η δυναμική επένδυση σε νέα σημεία, βασισμένη σε ένα σωστό σχεδιασμό ανάπτυξης και όραμα για το μέλλον και αυτή η στρατηγική θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και το 2012.