Δες ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 14/07/24 εδώ

11 Ιουνίου, 2018

«Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω» - Πρώτη δράση στο Βύρωνα

«Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω» - Πρώτη δράση στο Βύρωνα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση αστικής παρέμβασης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ My market στο Βύρωνα, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο «Πάμε Μπροστά- Δίνουμε Πίσω». Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα, με επίκεντρο τις τοπικές κοινότητες, στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσω στοχευμένων αστικών παρεμβάσεων σε επιλεγμένα σημεία, στις γειτονιές της πόλης.

Η πρώτη δράση, υλοποιήθηκε στο Βύρωνα. Το πρώτο σημείο ανάπλασης ήταν η πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Πλατεία Ταπητουργείου), η οποία αποτελεί μια από τις κεντρικότερες πλατείες του Δήμου, με τη σύμπραξη περισσότερων από 70 εθελοντών από τρεις εθελοντικές ομάδες: την ομάδα εθελοντικής δράσης των εργαζομένων των My market, της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ethelon, καθώς και των εργαζομένων του Δήμου. Η εν λόγω πλατεία επιλέχθηκε για την ιστορική σημασία που έχει για τους κατοίκους του Δήμου, καθώς είναι συνδεδεμένη με το ιστορικό Εργοστάσιο Ταπητουργείου το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα με την αρχική του ιδιότητα.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι εθελοντές του προγράμματος φύτεψαν 126 φυτά, επιδιόρθωσαν 19 παγκάκια, συγκέντρωσαν 11 σακούλες απορριμμάτων και, χρησιμοποιώντας 75 λίτρα χρώμα, έβαψαν το αμφιθέατρο της πλατείας, μετατρέποντας την σε χώρο πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής.

Τα My market, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας, ανέλαβαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, καθώς και στην έμπρακτη συνεισφορά στην τοπική κοινότητα, μέσω πράσινων δράσεων. Με βασικό σημείο αναφοράς το περιβάλλον, τη γειτονιά και τους κατοίκους της, η εταιρεία στοχεύει μέσα στο 2018 να υλοποιήσει παρόμοιες δράσεις στην πρωτεύουσα και την ελληνική περιφέρεια. Η επόμενη δράση του προγράμματος θα υλοποιηθεί στο Δήμο Ιλίου στις 24 Ιουνίου