Δες ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 14/07/24 εδώ

28 Σεπτεμβρίου, 2021

«Πόλη με Ποδήλατα – Όμορφη Πόλη» από τα Μy market και την ΚΕΔΕ

«Πόλη με Ποδήλατα – Όμορφη Πόλη» από τα Μy market και την ΚΕΔΕ

Το πρόγραμμα «Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη Πόλη», έχει ταξιδέψει ήδη σε 11 πόλεις, προωθώντας τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και τη χρήση του ποδηλάτου για κοντινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη, αλλά και για άθληση και ψυχαγωγία. Στόχοι της πρωτοβουλίας είναι να αυξηθεί το ενδιαφέρον για το ποδήλατο, να λυθούν απλές, καθημερινές απορίες σχετικά με την επιλογή ποδηλάτου, την ασφάλεια στις πόλεις, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες προς το ποδήλατο, ως το πιο φιλικό μέσο μετακίνησης!

Σαν συμβολική κίνηση, τα My market υιοθετούν την ευχή του μικρού Μιχάλη, για ένα υπέροχο ποδήλατο, κατασκευασμένο ειδικά για αυτόν και τις ανάγκες του, ενισχύοντας το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)! Ο Μιχάλης είναι ένα γλυκό παιδί 9 χρονών με ένα πανέμορφο και μεγάλο χαμόγελο με το οποίο αγκαλιάζει τη ζωή. Πάσχει από μία σπάνια ασθένεια και ευχήθηκε να αποκτήσει το δικό του ποδήλατο, λίγο πιο ξεχωριστό από τα συνηθισμένα, για να κάνει ποδηλατάδες με όλη την οικογένεια.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να φτιάξουμε πόλεις για τους ανθρώπους, πόλεις για να «ζούμε» και όχι απλά να «κατοικούμε». Πόλεις με ποδήλατα! Αυτό το μήνυμα στέλνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με τα My market, ταξιδεύοντας από τον Ιούνιο σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να δούμε τις πόλεις μας και το περιβάλλον αλλιώς.»

Ο Δημήτρης Κάρναβος, Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας καλωσόρισε την πρωτοβουλία στην πόλη του και δήλωσε: «Μία πόλη είναι όμορφη όταν κυκλοφορούν πολλά ποδήλατα τα οποία δίνουν στους πολίτες ευεξία αλλά και τη δυνατότητα να δουν την πόλη αλλιώς.»

Η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της METRO, καλωσόρισε τους επισκέπτες σε μία μέρα αφιερωμένη στο ποδήλατο και είπε χαρακτηριστικά:  «Σήμερα, κάνουμε μία στάση σε ένα ωραίο ταξίδι με ποδήλατα που ξεκίνησε τον Ιούνιο και έχουμε πάει ήδη σε 11 από τις 19 πόλεις-σταθμούς του προγράμματος.  Γιατί μια πόλη είναι πάντα πιο όμορφη όταν είναι γεμάτη ποδήλατα. Η Βιώσιμη Κινητικότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Βιώσιμης Ανάπτυξης και τα My market το γνωρίζουν καλά.»

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και εντάσσεται στον πανευρωπαϊκό στόχο επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας. Σε αυτό το πλαίσιο στηρίζει κάθε τοπική πρωτοβουλία ώστε οι πόλεις να γίνουν πιο ασφαλείς, πιο πράσινες, πιο συμμετοχικές και προσβάσιμες για όλους.

Η ενέργεια υλοποιείται με τη συνεργασία του οργανισμού “Πόλεις για Ποδήλατο”, και τη συνεργασία και τεχνογνωσία της European Cyclists Federation.

Τα My market, πρόσφατα έλαβαν την πιστοποίηση “Επιχείρηση φιλική προς το ποδήλατο” και αναπτύσσουν το πρώτο “Φιλικό προς το ποδήλατο” δίκτυο στην Ελλάδα, εγκαθιστώντας πιστοποιημένες και ασφαλείς θέσεις στάθμευσης σε καταστήματα της αλυσίδας σε όλη την Ελλάδα!