Η Ιστορία μας

Η METRO ιδρύθηκε το 1976 από τον αυτοδημιούργητο επιχειρηματία Παντελή Παντελιάδη ο οποίος  γεννήθηκε στην Ιερισσό της Χαλκιδικής το 1936.
Σπούδασε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης με υποτροφία και το 1957 συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Εμπορίου της Βιέννης.
Το 1974 αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στην επιχειρηματική σκηνή της χώρας, ιδρύοντας μια μικρή εταιρεία εισαγωγών τροφίμων.

Δύο χρόνια αργότερα έγινε συνεταίρος και ανέλαβε τη διεύθυνση πέντε πολύ μικρών σούπερ μάρκετ και πολύ γρήγορα πρόσθεσε σ' αυτά έναν παράξενο για τα ελληνικά δεδομένα τύπο καταστήματος που είχε δει στο εξωτερικό: ήταν 1976, και η METRO πρωτοπορεί και ανοίγει το πρώτο κατάστημα Cash and Carry στην Ελλάδα, στην οδό Πέτρου Ράλλη. Το 1977 εγκαινιάζεται και το πρώτο κατάστημα σούπερ μάρκετ METRO (κατάστημα λιανικής) στον Κορυδαλλό.

Το 2004, τα καταστήματα λιανικής απέκτησαν την επωνυμία My market και διαχωρίστηκαν από τα καταστήματα χονδρικής με την επωνυμία METRO Cash & Carry.

Τον Φεβρουάριο του 2016, σε μία καθοριστική στιγμή για την ιστορία μας, η εταιρεία εξαγοράζει την αλυσίδα Βερόπουλος, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανεμπορίου στην ελληνική αγορά.


Σήμερα, διαθέτουμε τα καταστήματα My market και My market Local (Franchise) με περισσότερα από 245 σημεία σε όλη την Ελλάδα και τα METRO Cash & Carry με 50 σημεία σε όλη την Ελλάδα, 14 πρατήρια καυσίμων και το 1ο Cash & Carry στην Κύπρο με την επωνυμία BEST VALUE ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. Είμαστε ο 6ος εργοδότης στη χώρα και απασχολούμε περισσότερους από 11.000 εργαζόμενους στα καταστήματα των δύο δικτύων, στα 4 Κέντρα Διανομής και στα Κεντρικά μας γραφεία.


Έχοντας διαγράψει μία δυναμική παρουσία στην επιχειρηματική ζωή της χώρας, η METRO AEBE είναι μία 100% ελληνική εταιρεία που, δεκαετίες τώρα, σέβεται και τιμά τους Έλληνες καταναλωτές και τα ελληνικά νοικοκυριά σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Αναδεικνύουμε τα ελληνικά προϊόντα και τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, στηρίζουμε τους ανεξάρτητους επαγγελματίες, δίνουμε δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους.