Χρησιμοποιώντας παραδοσιακούς τρόπους σε συνδυασμό με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, αφαιρείται το αλάτι από την ελιά με απόλυτα φυσικό τρόπο, έπειτα μαρινάρεται με διάφορα μπαχαρικά(κόλιανδρο, πάπρικα κ.α.)και τέλος μεταφέρεται σε ξηραντήρια, όπου αφυδατώνεται και σταφιδιάζει. Έτσι η ελιά γίνεται γλυκιά και προσιτή για κάθε "διατροφικό τύπο". Η διαδικασία αυτή δίνει πλέον στην λιαστή ελιά, μια γλυκιά γεύση, που είναι σίγουρο πως από διατροφική επιλογή θα γίνει αγαπημένη συνήθεια στο τραπέζι του καταναλωτή.