Αγαπητοί πελάτες,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω τεχνικού προβλήματος, ενδέχεται να προκύψουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις των παραγγελιών.
Θα ενημερωθείτε εκ νέου για την ώρα παράδοσης. Ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση. 

Κωδικός: 137159

Πίνδος Κοτόπουλο Ελληνικό Ελευθέρας Βοσκής Τιμή Κιλού

~1 συσκευασία / 1,5kg
9,10€ Τιμή κιλού
0
Πληροφορίες προϊόντος
Αξιολογήσεις

Το προϊόν δεν έχει αξιολόγηση αυτή τη στιγμή.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.
Για να αξιολογήσετε το παραπάνω προϊόν, θα χρειαστεί να είστε συνδεδεμένοι. Kάντε εγγραφή
Περιγραφή
Tο κρέας που είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και δεν έχει υποστεί καμία άλλη επεξεργασία που να εξασφαλίζει τη συντήρησή του εκτός από την ψυκτική επεξεργασία, που γίνεται με την μέθοδο της αερόψυξης. Ως «σφάγιο κοτόπουλου Ελευθέρας Βοσκής» ονομάζουμε ολόκληρο το σώμα του κοτόπουλου μετά την αφαίμαξη, την αποπτίλωση και τον εκσπλαχνισμό. Ωστόσο η αφαίρεση της καρδιάς, του συκωτιού, των πνευμόνων, του προλόβου και των νεφρών, καθώς και η αποκοπή των άκρων στο ύψος του ταρσού και η αφαίρεση του λαιμού είναι προαιρετικές. Το εκσπλαχνισμένο σφάγιο μπορεί να διατεθεί προς πώληση με ή χωρίς εντόσθια (καρδιά, συκώτι ,στομάχι, λαιμό) τοποθετημένα στην κοιλιακή κοιλότητα
Άλλες πληροφορίες
Πλεονεκτήματα
Τα κοτόπουλα Ελευθέρας Βοσκής προέρχονται από παραδοσιακές φυλές βραδείας ανάπτυξης (κόκκινα φτερά, κίτρινο δέρμα). Εκτρέφονται με τροφές που έχουν βάση το καλαμπόκι (70%) σε πτηνοτροφεία που έχουν πρόσβαση σε υπαίθριο χώρο και σε υψόμετρο 600 μέτρα. Σφάζονται την 60η ημέρα από την γέννησή τους.
Η διαδικασία εκτροφής τους είναι σύμφωνη με τον Κανονισμό (ΕΟΚ) 2092/91, και έχει πιστοποιηθεί από τον οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης ειδικών πτηνοτροφικών εκτροφών AGROCERT..
Η διαδικασία σφαγής και τυποποίησης των προϊόντων είναι σύμφωνη με τους Κανονισμούς (ΕΟΚ) 852/2004, 853/2004, 854/2004, 178/2002 και την Οδηγία 2000/13/ΕΚ. Επίσης εφαρμόζεται το σύστημα διαχείρισης και ασφάλειας ISO-22000, σε όλα τα στάδια παραγωγής.
Οδηγίες Χρήσης
Το νωπό κοτόπουλο Ελευθέρας Βοσκής καθώς και τα τεμάχια αυτού θα πρέπει στα σημεία πώλησης να συντηρείται πάντα σε θερμοκρασία ψυγείου, δηλαδή θερμοκρασία από 0oC έως +4oC. Η μεταφορά από τα σημεία πώλησης καθώς και η αποθήκευση στα οικιακά ψυγεία θα πρέπει αυστηρά να γίνεται σε θερμοκρασία από 0oC έως +4oC. Σε αυτές τις θερμοκρασίες διασφαλίζεται η υγιεινή και η ασφάλεια των προϊόντων μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.
Ακολούθως ο χειρισμός από το ψυγείο μέχρι να μαγειρευτεί πρέπει να γίνεται κάτω από αυστηρές συνθήκες υγιεινής, π.χ. χρήση γαντιών, πλύσιμο και απολύμανση των επιφανειών, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιμόλυνση.
Πληροφορίες Προμηθευτή
Τα «κοτόπουλα Ελευθέρας Βοσκής» μετά την ψύξη συσκευάζονται ατομικά σε δισκάκι που κλείνει με φιλμ πολυαιθυλενίου. Το βάρος του κάθε κοτόπουλου κυμαίνεται από 1200-1900 gr. Ακολουθεί η συσκευασία σε χαρτοτελάρο που περιέχει 5 κοτόπουλα. Επάνω στο φιλμ της συσκευασίας γίνεται η επισήμανση του προϊόντος η οποία περιέχει:
α) ημερομηνία σφαγής που είναι έξι μέρες πριν την ημερομηνία λήξης του,
β) θερμοκρασία συντήρησης από 0oC έως +4oC,
γ) κωδικός αδείας λειτουργίας του σφαγείου (Ρ6) ή του τεμαχιστηρίου (Ρ39),
δ) επωνυμία προϊόντος ,
ε) επωνυμία και διεύθυνση επιχείρησης.
Τα κοτόπουλα Ελευθέρας Βοσκής και τα τεμάχια αμέσως μόλις συσκευαστούν στα χαρτοτελάρα, μεταφέρονται στις συντηρήσεις νωπών, όπου διατηρούνται στους 0oC έως +4oC. Την ίδια μέρα φορτώνονται στα φορτηγά ψυγεία και μεταφέρονται στην αγορά σε θερμοκρασίες 0°C έως +4oC.