Δες ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 14/07/24 εδώ

ΜΟΝΟ

Κωδικός: 137146

Πίνδος Κοτόπουλο Ελληνικό Νωπό Τιμή Κιλού

~1 τεμάχιο / 1,7kg
4,15€ Αρχική τιμή κιλού
3,09€ Τελική τιμή κιλού
0
Σε προσφορά από 11/07/2024 έως 14/07/2024.
Πληροφορίες προϊόντος
Αξιολογήσεις

Το προϊόν δεν έχει αξιολόγηση αυτή τη στιγμή.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.
Για να αξιολογήσετε το παραπάνω προϊόν, θα χρειαστεί να είστε συνδεδεμένοι. Kάντε εγγραφή
Περιγραφή
Ως «κρέας κοτόπουλου» ονομάζουμε το κρέας που είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και δεν έχει υποστεί καμία άλλη επεξεργασία που να εξασφαλίζει τη συντήρησή του εκτός από την ψυκτική επεξεργασία.Ως «σφάγιο» ονομάζουμε ολόκληρο το σώμα του κοτόπουλου μετά την αφαίμαξη, την αποπτίλωση και τον εκσπλαχνισμό. Ωστόσο η αφαίρεση της καρδιάς, του συκωτιού, των πνευμόνων, του προλόβου και των νεφρών, καθώς και η αποκοπή των άκρων στο ύψος του ταρσού και η αφαίρεση του λαιμού είναι προαιρετικές. Το εκσπλαχνισμένο σφάγιο μπορεί να διατεθεί προς πώληση με ή χωρίς εντόσθια (καρδιά, συκώτι, στομάχι, λαιμό) τοποθετημένα στην κοιλιακή κοιλότητα.
Άλλες πληροφορίες
Πλεονεκτήματα
Τα ζωντανά πτηνά εκτρέφονται σε σύγχρονα πτηνοτροφεία και είναι ταϊσμένα με 100% φυτικές τροφές, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Όλη η διαδικασία εκτροφής είναι σύμφωνη με τον ΚΑΝ (ΕΟΚ) 1538/91και πιστοποιημένη από τον οργανισμό AGROCERT. Η διαδικασία σφαγής και τυποποίησης του προϊόντος είναι σύμφωνη με τους Κανονισμούς (Ε.Ο.Κ.) 852/2004, 853/2004, 854/2004, 178/2002 και την Οδηγία 2000/13/ΕΚ.Επίσης εφαρμόζεται το σύστημα διαχείρισης και ασφάλειας ISO-22000, σε όλα τα στάδια παραγωγής.
Οδηγίες Χρήσης
Το νωπό κοτόπουλο θα πρέπει στα σημεία πώλησης να συντηρείται πάντα σε θερμοκρασία ψυγείου, δηλαδή θερμοκρασία από 0oC έως + 4oC. Η μεταφορά του από τα σημεία πώλησης καθώς και η αποθήκευση στα οικιακά ψυγεία θα πρέπει αυστηρά να γίνεται σε θερμοκρασία από 0oC έως +4oC. Σε αυτές τις θερμοκρασίες διασφαλίζεται η υγιεινή και η ασφάλεια του προϊόντος μέχρι την ημερομηνία λήξης του. Ακολούθως ο χειρισμός του νωπού κοτόπουλου από το ψυγείο μέχρι να μαγειρευτεί πρέπει να γίνεται κάτω από αυστηρές συνθήκες υγιεινής, π.χ. χρήση γαντιών, πλύσιμο και απολύμανση των επιφανειών, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιμόλυνση.
Πληροφορίες Προμηθευτή
Στα προϊόντα τοποθετείται καρτελάκι όπου αναγράφεται:

α) Η ημερομηνία σφαγής που είναι έξι μέρες πριν την ημερομηνία λήξης του,
β) Θερμοκρασία συντήρησης από 0oC έως +4oC.
γ) Κωδικός αδείας λειτουργίας σφαγείου (Ρ6).
δ) Επωνυμία προϊόντος και επιχείρησης. Τα κοτόπουλα αμέσως μόλις συσκευαστούν στα τελάρα, μεταφέρονται στις συντηρήσεις νωπών, όπου διατηρούνται στους 0oC έως + 4oC. Την ίδια μέρα φορτώνονται στα φορτηγά ψυγεία και μεταφέρονται στην αγορά σε θερμοκρασίες 0oC έως + 4oC.