Κωδικός: 137218

Πίνδος Κοτόπουλο Ελληνικό Νωπό Βιολογικό

~1 συσκευασία / 1,7kg
10,90€ Τιμή κιλού
0
Πληροφορίες προϊόντος
Αξιολογήσεις

Το προϊόν δεν έχει αξιολόγηση αυτή τη στιγμή.

Αφήστε πρώτοι μια αξιολόγηση για το προϊόν αυτό.
Για να αξιολογήσετε το παραπάνω προϊόν, θα χρειαστεί να είστε συνδεδεμένοι. Kάντε εγγραφή
Περιγραφή
Tο κρέας που είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και δεν έχει υποστεί καμία άλλη επεξεργασία που να εξασφαλίζει τη συντήρησή του εκτός από την ψυκτική επεξεργασία, που γίνεται με την μέθοδο της αερόψυξης. Ως « σφάγιο βιολογικού κοτόπουλου» ονομάζουμε ολόκληρο το σώμα του κοτόπουλου μετά την αφαίμαξη , την αποπτίλωση και τον εκσπλαχνισμό. Ωστόσο η αφαίρεση της καρδιάς, του συκωτιού, των πνευμόνων, του προλόβου και των νεφρών , καθώς και η αποκοπή των άκρων στο ύψος του ταρσού και η αφαίρεση του λαιμού είναι προαιρετικές .Το εκσπλαχνισμένο σφάγιο μπορεί να διατεθεί προς πώληση με ή χωρίς εντόσθια ( καρδιά, συκώτι ,στομάχι, λαιμό ) τοποθετημένα στην κοιλιακή κοιλότητα. Η διαδικασία εκτροφής των βιολογικών πτηνών είναι σύμφωνη με τον Κανονισμό (ΕΟΚ) 2092/91, και έχει πιστοποιηθεί από τον οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων «Γεωτεχνικό εργαστήριο Α.Ε.». Η διαδικασία σφαγής και τυποποίησης του προϊόντος είναι σύμφωνη με τους Κανονισμούς (ΕΟΚ) 852/2004, 853/2004, 854/2004, 178/2002 και την Οδηγία 2000/13/ΕΚ.Επίσης εφαρμόζεται το σύστημα διαχείρισης και ασφάλειας ISO-22000, σε όλα τα στάδια παραγωγής.
Άλλες πληροφορίες
Πλεονεκτήματα
Τα βιολογικά κοτόπουλα προέρχονται από παραδοσιακές φυλές χωρικού τύπου (κόκκινα φτερά). Εκτρέφονται με 100% βιολογικές τροφές σε πτηνοτροφεία που έχουν πρόσβαση σε υπαίθριο χώρο και σε υψόμετρο 600μ. Η πυκνότητα είναι 10 πτηνά /τ.μ. και ο αριθμός φτάνει max 4800πτηνά ανά πτηνοτροφείο. Σφάζονται την 81η ημέρα από την γέννησή τους.
Η διαδικασία εκτροφής τους είναι σύμφωνη με τον Κανονισμό (ΕΟΚ) 2092/91, και έχει πιστοποιηθεί από τον οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων «Γεωτεχνικό εργαστήριο Α.Ε.».
Η διαδικασία σφαγής και τυποποίησης των προϊόντων είναι σύμφωνη με τους Κανονισμούς (Ε.Ο.Κ.) 852/2004, 853/2004, 854/2004, 178/2002 και την Οδηγία 2000/13/ΕΚ. Επίσης εφαρμόζεται το σύστημα διαχείρισης και ασφάλειας ISO-22000, σε όλα τα στάδια παραγωγής.
Οδηγίες Χρήσης
Το βιολογικό νωπό κοτόπουλο καθώς και τα τεμάχια αυτού θα πρέπει στα σημεία πώλησης να συντηρείται πάντα σε θερμοκρασία ψυγείου, δηλαδή θερμοκρασία από 0oC έως +4oC. Η μεταφορά από τα σημεία πώλησης καθώς και η αποθήκευση στα οικιακά ψυγεία θα πρέπει αυστηρά να γίνεται σε θερμοκρασία από 0oC έως +4oC. Σε αυτές τις θερμοκρασίες διασφαλίζεται η υγιεινή και η ασφάλεια των προϊόντων μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.
Ακολούθως ο χειρισμός από το ψυγείο μέχρι να μαγειρευτεί πρέπει να γίνεται κάτω από αυστηρές συνθήκες υγιεινής, π.χ. χρήση γαντιών, πλύσιμο και απολύμανση των επιφανειών, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιμόλυνση.
Πληροφορίες Προμηθευτή
Τα «βιολογικά κοτόπουλα» μετά την ψύξη συσκευάζονται ατομικά σε δισκάκι που κλείνει με φιλμ πολυαιθυλενίου Το βάρος του κάθε κοτόπουλου κυμαίνεται από 1200-1900 gr. Ακολουθεί η συσκευασία σε χαρτοτελάρο που περιέχει 5 κοτόπουλα. Επάνω στο φιλμ της συσκευασίας γίνεται η επισήμανση του προϊόντος η οποία περιέχει:
α) ημερομηνία σφαγής και ημερομηνία λήξης του προϊόντος (7 ημέρες),
β) θερμοκρασία συντήρησης από 0oC έως +4oC,
γ) κωδικός αδείας λειτουργίας του σφαγείου (Ρ6) ή του τεμαχιστηρίου (Ρ39),
δ) επωνυμία προϊόντος ,
ε) επωνυμία και διεύθυνση επιχείρησης.
Τα βιολογικά κοτόπουλα και τα τεμάχια αμέσως μόλις συσκευαστούν στα χαρτοτελάρα, μεταφέρονται στις συντηρήσεις νωπών, όπου διατηρούνται στους 0oC έως +4oC. Την ίδια μέρα φορτώνονται στα φορτηγά ψυγεία και μεταφέρονται στην αγορά σε θερμοκρασίες 0oC έως +4oC.