Δες εδώ το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων.

Αρνάκι στο φούρνο με πορτοκάλι και πατάτες

Αρνάκι στο φούρνο με πορτοκάλι και πατάτες

Υλικά

Για 6-8 μερίδες

1 μεγάλο πορτοκάλι, χυμός

3 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

4 κ.γ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

10 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες

1,5 κιλό αρνίσιο μπούτι, με το κόκκαλο

5 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 60'+ λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190oC.

Σε μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν με το μείγμα.

Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Κατόπιν κάνουμε χαρακιές στο αρνί και μπήγουμε τις σκελίδες σκόρδου.

Αλείφουμε καλά το αρνάκι με το μείγμα πορτοκαλιού και το τοποθετούμε πάνω στο στρώμα πατάτας.

Περιχύνουμε το αρνί με το μείγμα πορτοκαλιού, που έχει περισσέψει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για λίγο πάνω από 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μαλακώσουν οι πατάτες.

Ελέγχουμε ανά 20 - 30 λεπτά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί αν δούμε ότι οι πατάτες πάνε να στεγνώσουν στεγνώνουν.

 

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Executive chef Δειπνοσοφιστήριον catering

Σχετικές συνταγές