Κέρδισε 10€ έκπτωση σε παραγγελίες άνω των 80€ 

Δες ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων 28.04.2024 εδώ

Φριτάτα λαχανικών με τυρί

Φριτάτα λαχανικών με τυρί

Υλικά

Για 4 μερίδες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά φλωρίνης

500gr σπανάκι

8 αβγά, μέτρια

1 ντομάτα

200gr τριμμένο ημίσκληρο τυρί

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 43΄ λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, επιλέγοντας ένα τηγάνι διαμέτρου 20εκ. που μπορεί να μπει και στον φούρνο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το σπανάκι σιγά σιγά μέχρι να σοταριστεί και να μειωθεί ο όγκος του.

Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, τα αβγά, το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά να σφίξει.

Αδειάζουμε το μείγμα των αβγών στο τηγάνι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.

Κόβουμε τη ντομάτα σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και τις μοιράζουμε πάνω στο μείγμα.

Μεταφέρουμε το τηγάνι στον προ θερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30-35’, μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια της φριτάτας.

Βγάζουμε το τηγάνι από τον φούρνο και σερβίρουμε.