Γαρίδες σαγανάκι με τομάτα, φέτα και ούζο

Γαρίδες σαγανάκι με τομάτα, φέτα και ούζο

Υλικά

Για 2 μερίδες

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατώντας το κεφάλι, και τις αλατίζουμε ( αν είναι κατεψυγμένες, τις έχουμε ξεπαγώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ).

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε λίγο ελαιόλαδο.

  • Ρίχνουμε τις γαρίδες, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να ροδίσουν, 1-2' από κάθε πλευρά.

  • Τις σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.

  • Σε άλλο τηγάνι, μέτριο ως βαθύ, ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 5-6’.

  • Προσθέτουμε το σκόρδο, αφήνουμε 2’ και ρίχνουμε τις ντομάτες και το μαραθόσπορο.

  • Αλατίζουμε και ανακατεύουμε ανά διαστήματα για 6’ περίπου, μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες, δημιουργώντας μία σάλτσα πυκνή, χωρίς πολλά υγρά.

  • Κατόπιν προσθέτουμε το ούζο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό μαϊντανό.

  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει άλλα 2-3’ μέχρι να μαλακώσει.

  • Ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του πρώτου τηγανιού, δηλαδή, τις γαρίδες.

  • Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι, το υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως, μαζί με το τηγάνι αν θέλουμε, αφού αφαιρέσουμε το κεφάλι από τις γαρίδες.

COOKING TIP:
Σοτάροντας τις γαρίδες καταφέρνουμε να κρατήσουμε τους χυμούς και τη γεύση τους. Αν, πάλι, τις ρίξουμε αμέσως στη σάλτσα ντομάτας, θ’ αφήσουν πολλά υγρά. Σημαντικό είναι να μην ψηθούν πολύ, ώστε να κρατήσουν τη γεύση τους και να μείνουν ζουμερές

Υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή τη συνταγή