Κέρδισε 10€ έκπτωση σε παραγγελίες άνω των 80€ 

Δες ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων 28.04.2024 εδώ

Γίγαντες Φούρνου

Γίγαντες Φούρνου

Υλικά

Για 4 μερίδες

500gr  φασόλια γίγαντες

λίγη μαγειρική σόδα 

2 ξερά κρεμμύδια 

4 σκελίδες σκόρδο 

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 κλωνάρι σέλερι 

1 καρότο 

700gr τομάτες στον τρίφτη

αλάτι

πιπέρι

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1 φλ. νερό

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 55΄ λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Βάζουμε τους γίγαντες στο νερό από το προηγούμενο βράδυ

Το επόμενο πρωί, τους ξεπλένουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό, τους βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Ανά τακτά διαστήματα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.

Βράζουμε για 40 λεπτά, στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 ακόμα λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Έπειτα, περιχύνουμε τους γίγαντες με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καθώς και 1 φλιτζάνι νερό. 

Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, για 45 λεπτά.

Υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή τη συνταγή