Γρανίτα καρπούζι

Γρανίτα καρπούζι

Υλικά

Για 4-5 μερίδες

1/2 κούπα ζάχαρη (ή 1/3 της κούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης) 

3/4 της κούπας νερό

6 κούπες καρπούζι σε κομμάτια

2 κουταλιές της σούπας χυμός λάιμ

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 60'+ λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη
Αναμείξτε ζάχαρη και νερό σε μία μέτρια κατσαρόλα.

Βάλτε τα να πάρουν βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 45 λεπτά.

Καλύψτε και καταψύξτε για περίπου 1 ώρα.

Σε ένα μίξερ τοποθετήστε το καρπούζι και το λάιμ και προσθέστε το σιρόπι.

Βάλτε το μείγμα σε ένα ρηχό μεταλλικό μπολ και ψύξτε για περίπου μισή ώρα μέχρι τα γύρω σημεία να γίνουν κρύσταλλο.

Ανακατέψτε έτσι ώστε το κρύσταλλο να έρθει στη μέση του μπολ και τοποθετήστε το πάλι στο ψυγείο.

Επαναλάβετε κάθε 20 λεπτά μέχρι να παγώσει όλο το μείγμα μεταφέροντας προς το τέλος σε φόρμες μαζί με τα ξυλάκια.