Δες εδώ το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων.

Γρανίτα με ινδική καρύδα και αμύγδαλα

Γρανίτα με ινδική καρύδα και αμύγδαλα

Υλικά

Για 4-5 μερίδες

200 ml γάλα αμυγδάλου

100 ml γάλα καρύδας

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ή μια κουταλιά μέλι ή σιρόπι αγαύης) 

75 γρ. φρέσκια ψίχα καρύδας

25 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

150γρ. κουβερτούρα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

25γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 60'+ λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη
Ανακατέψτε το γάλα αμυγδάλου με το γάλα καρύδας, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.

Ρίξτε την ψίχα καρύδας στο μείγμα μαζί με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Βάλτε το μείγμα για περίπου 4 ώρες στην κατάψυξη.

Κάθε τόσο βγάλτε το και αφρατέψτε με ένα πιρούνι πριν το μεταφέρετε στις φόρμες και προσθέστε ξυλάκια για να παγώσει εντελώς.

Λιώστε τη σοκολάτα με το λάδι σε κατσαρολάκι και μεταφέρετέ τη σε ψηλό ποτήρι μέχρι να κρυώσει λίγο παραμένοντας υγρή (15 λεπτά περίπου).

Βυθίστε τα παγωμένα ξυλάκια γρανίτας στη σοκολάτα, στεγνώστε σε λαδόκολλα, πασπαλίστε με τα αμύγδαλα και ξαναπαγώστε.