Δες ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 14/07/24 εδώ

Λουκανοπιτάκια

Λουκανοπιτάκια

Υλικά

Για 6 μερίδες

Για τη ζύμη:

200gr στραγγιστό γιαούρτι

150gr βούτυρο λιωμένο και κρύο

180gr εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

250gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250gr αλεύρι ολικής άλεσης

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.τ.γ. αλάτι

πιπέρι

Για το στήσιμο:

50gr σάλτσα BBQ

50gr κέτσαπ

50gr μουστάρδα

24 μικρά λουκάνικα Φρανκφούρτης

1 κ.γ. ρίγανη

100gr γραβιέρα τριμμένη

1 κρόκο

2 κ.τ.σ. γάλα

1 κ.τ.σ. σουσάμι

Για το ντιπ:

3 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. γιαούρτι

2 κ.σ. μαγιονέζα

2 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. ξύδι

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

1/2 κ.τ.γ πάπρικα

λίγο αλάτι

λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα
Δυσκολία: Εύκολη

Για τη ζύμη

Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το αλεύρι ολικής άλεσης, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.

Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κι έπειτα ζυμώνουμε καλά.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Για το στήσιμο

Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη.

Κόβουμε τη ζύμη σε τριγωνάκια.

Σε κάθε τριγωνάκι απλώνουμε με ένα πινέλο σάλτσα BBQ, κέτσαπ και μουστάρδα.

Προσθέτουμε ρίγανη και γραβιέρα.

Προσθέτουμε ένα λουκάνικο και τυλίγουμε σαν κρουασάν.

Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και με ένα πινέλο αλοίφουμε τα λουκανικοπιτάκια.

Προσθέτουμε το σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 15-18 λεπτά.

Για το ντιπ

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή τη συνταγή