Δες ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 14/07/24 εδώ

Πέννες Αματριτσιάνα

Πέννες Αματριτσιάνα

Υλικά

Για 4 μερίδες

Για τις πένες αματριτσιάνα:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

120gr μπέικον

500gr χυμό ντομάτας

1/2 κ.τ.γ. μπούκοβο

αλάτι

πιπέρι

500gr πέννες

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 25' λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια.

Βάζουμε 5lt νερό για τα ζυμαρικά να βράσουν.

Μόλις το νερό έρθει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε το αλάτι (3 κ.σ. ) και στη συνέχεια τα ζυμαρικά.

Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το μπούκοβο.

Προσθέτουμε τα κυβάκια απ’ το μπέικον.

Μετά από 2-3 λεπτά είναι έτοιμα και προσθέτουμε το χυμό τομάτας. Με γρήγορες κυκλικές κινήσεις ανακατεύουμε τη σάλτσα για να μην τσιτσιρίσει.

Σε αυτό το σημείο τα μακαρόνια πρέπει να είναι έτοιμα και με μια λαβίδα τα μεταφέρουμε από την κατσαρόλα στο τηγάνι χωρίς να τα σουρώσουμε. Θέλουμε το νερό που κουβαλάνε στις "αποσκευές" τους γιατί έτσι θα δέσει η σάλτσα καλύτερα με το άμυλο.

Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί προαιρετικά.