 
            Σαλάτα πλιγούρι με ψητά λαχανικά
Υλικά
- 
2 μέτρια κολοκυθάκια 
- 
4-5 λευκά μανιτάρια σε φετάκια 
- 
15 τοματίνια, κομμένα στη μέση 
- 
1/2 φλιτζ. αρωματικά βότανα. Ξερό ή φρέσκο: ρίγανη, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, θυμάρι 
- 
1/2 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένος 
- 
3/4 του φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
Εκτέλεση
Βράζουμε το πληγούρι να μαλακώσει (ή ετοιμάζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Κόβουμε τις πιπεριές κάθετα σε τέσσερα και τα κολοκυθάκια σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε όλα τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε 20 λεπτά.
Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε το πληγούρι με το αρωματικό βότανο και το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι ή μπούκοβο.
Τοποθετούμε επάνω τα ψημένα λαχανικά (αν μας αρέσει το ψιλοκόβουμε), περιχύνουμε με τους χυμούς που έχουν συγκεντρωθεί στο ταψί και σερβίρουμε.
 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    