Vegan Burger με ρεβύθια, κους κους και καρύδια
Vegan Burgers
Υλικά
Για 4 burgers:
100 γρ. καρυδόψιχα
160 γρ. βρασμένα ρεβίθια
160 γρ. κουσκούς βρασμένο (από σιμιγδάλι, όχι ζυμαρικό)
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. μαγιονέζα vegan
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι από μύλο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα:
φέτες αβοκάντο
φέτες κρεμμύδι
πιπεριές
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια με τη σόγια και τον ντοματοπελτέ να γίνουν μείγμα, το οποίο τοποθετούμε στο μπολ με τα καρύδια.
Τηγανίζουμε με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 5' από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν.