Κωδικός: 124656

Σφακιανές Μαδάρες Γραβιέρα Κρήτης Ποπ Τιμή Κιλού

4.6 out of 5 stars

Δείτε όλες τις 9 αξιολογήσεις
15,85€ Τιμή κιλού
0
Πληροφορίες προϊόντος
Αξιολογήσεις

Πρόσφατες κριτικές

Jebaited! Mitsaras

Πεντανόστιμο, ένα τυρί που αξίζει να πάρεις λίγο αντί για κάποιο άλλο σε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα. Πιθανόν το καλύτερο τυρί που έχω δοκιμάσει

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΒΛΑΣΗ

Πολύ νόστιμη γραβιέρα!! Από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει!!

Χρηστος Τσιομπανουδης

Κριτικές Πελατών

Βασισμένο σε 9 κριτικές

5

89%

4

0%

3

0%

2

0%

1

11%

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας

Εάν έχετε αυτό το προϊόν, μοιραστείτε τις σκέψεις σας με άλλους πελάτες

Περιγραφή
Αγαπημένη σε όλη την Ελλάδα, φημισμένη ιδιαίτερα η Γραβιέρα Κρήτης που έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϊόν Προστατευομένης Ονομασίας Προέλευσης από το 1996. Η διαδικασία παραγωγής της στο νησί, ενσωματώνει τις παραδοσιακές τεχνικές τυροκόμησης με αυτές που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα κατά την δεκαετία του 1930 όταν υιοθετήθηκε η τεχνική του Ελβετικού τυριού Gruyere στην νεοσύστατη τότε Γεωργική Σχολή της Γόρτυνας στο Ηράκλειο Κρήτης. Σήμερα, η Γραβιέρα Κρήτης παράγεται από πρόβειο γάλα με την δυνατότητα προσθήκης κατσικίσιου σε ποσοστό μέχρι 20% που δίνει στο τυρί πλούσια γεύση, βουτυράτη και γλυκιά, ελαφρώς αλατισμένη. Σχετικά σκληρό τυρί με ανοιχτό κίτρινο χρώμα, ασύμμετρες τρύπες και απαλή υφή. Η γεύση της επηρεάζεται από την εποχή συλλογής του γάλακτος, τα λιβάδια βοσκής καθώς και τον χρόνο ωρίμανσης που δεν πρέπει να είναι λιγότερος των τριών μηνών. Αποτελεί πηγή ασβεστίου, πρωτεϊνης, φωσφόρου, σιδήρου και μαγνησίου. Ταιριάζει με φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, παξιμάδια, κριτσίνια, λευκό ή κόκκινο κρασί.
Υλικά
Συστατικά
Αιγοπρόβειο γάλα, οξυγαλακτική καλλιέργεια, πυτιά, αλάτι.