Ρεβύθια από επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας, από τις νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας. Ιδανικά για σούπα ή παραδοσιακές συνταγές.Ρεβυθάδα Σιφνιώτικη½ κιλό ρεβύθια Θεσσαλίας 3αλφα1 κουταλιά σούπας σόδα2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδοΔάφνηΑλάτι και πιπέριΤρόπος μαγειρέματοςΜουσκεύετε τα ρεβύθια σε νερό με σόδα για 12 ώρες. Τα ξεπλένετε καλά και σουρώνετε. Βάζετε στην κατσαρόλα τόσο νερό, όσο να σκεπάζονται και τα βράζετε. Αφαιρείτε τον αφρό, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά περίπου για 1 ώρα, ώσπου να μαλακώσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο C και τα βάζετε σε γάστρα με καπάκι για περίπου 2 ώρες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτετε νερό για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σερβίρονται ζεστά.