Αρωματική Πλούσια Βασιλόπιτα Tρίπολης
Υλικά
Από την Κατερίνα Ζαραβίνου, Υπεύθυνη Αλλοιώσιμων, Κατάστημα Τρίπολης Ο.Η.Ε.
Υλικά για τη ζύμη
-
7 αβγά
-
300 γρ. βούτυρο γάλακτος
-
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
50 γρ. χυμός πορτοκαλιού
-
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
-
1 λεμονιού
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-
400 γρ. αμύγδαλο ψιλοκομμένο καβουρδισμένο (προαιρετικό)
-
2–3 βανίλιες
-
1 πακέτο αλεύρι φαρίνα κόκκινη
Για το γλάσο
-
200 γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
-
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε έναν–έναν τους κρόκους.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το γιαούρτι, τον χυμό, τις βανίλιες και το ξύσμα.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα που έχουμε προηγουμένως αλευρώσει με μία κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη μαρέγκα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Ρίχνουμε σε ταψί Νο 32 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα.
Για το γλάσο:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη σοκολάτα να λιώσει.
Σε ένα μπολ περιμένουμε 1 λεπτό και περιχύνουμε την πίτα, αφού έχει κρυώσει. Τη στολίζουμε με μαύρη σοκολάτα (λιωμένη ή φύλλα), αμύγδαλα ή ό,τι άλλο θέλουμε.