Χριστουγεννιάτικα Ωμοφαγικά Τρουφάκια με Παντζάρι

Χριστουγεννιάτικα Ωμοφαγικά Τρουφάκια με Παντζάρι

Υλικά

  • 350 γρ. καρύδια

  • 200 γρ. χουρμάδες

  • 70 μλ χυμός παντζαριού

  • 30 μλ σιρόπι αγαύης

  • 30 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 45
Δυσκολία: Εύκολη

Τρίβουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι. Χτυπάμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε το υγρό μας μείγμα σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε λίγα, μικρά μπαλάκια. Βάζουμε σε ένα πιάτο σουσάμι και περνάμε τα τρουφάκια μας μέχρι να καλυφθούν. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες και σερβίρουμε.

Μπορείτε να παίξετε με διαφορετικά υλικά για να δώσετε διαφορετικό τελείωμα αλλά και χρωματικά αποτελέσματα, προσθέτοντας για παράδειγμα φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα ή φρούτα του δάσους και ξηρούς καρπούς, ή νιφάδες της επιλογής σας, ή ακόμα και για σουσάμι μπορείτε να γαρνίρετε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, κάσιους ή τριμμένα καρύδια.