Χριστουγεννιάτικα Σοκολατένια Μπισκότα
Υλικά
-
2 αβγά (ξεχωριστά κρόκοι και ασπράδια)
-
2 βανίλιες
-
Ξύσμα πορτοκαλιού
-
200 γρ. βούτυρο μαλακό
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 γιαούρτι με φρούτα
-
5 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
-
½ κούπα γάλα
-
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
Υλικά για το γλάσο
-
1 σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
-
1 κρέμα γάλακτος
-
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το γιαούρτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το γάλα και τέλος το αλεύρι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Τέλος, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνει σταθερή η μαρέγκα, και το κακάο στο τέλος.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα σταδιακά και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο μεγάλα μπαλάκια και τα ανοίγουμε με έναν πλάστη, με λίγη ζάχαρη άχνη.
Κόβουμε τα μπισκοτάκια σε σχήμα αστεριών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 20–30’.
Για το γλάσο:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά.
Χτυπάμε τη σοκολάτα στην άχνη και τη ρίχνουμε στα μπισκοτάκια, αφού κρυώσουν.