Χριστουγεννιάτικο Espresso Martini Με Μπαχαρικά
Υλικά
Για το σιρόπι με τα μπαχαρικά
-
1 φλ. ζάχαρη
-
1 φλ. νερό
-
2–3 στικ κανέλας
-
3 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
-
2 κ.σ. φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο
-
1 κ.γ. ολόκληρη γαρύφαλλα
Για το κοκτέιλ
-
1/4 φλ. τεκίλα
-
3 κ.σ. συμπυκνωμένο cold brew
-
1 κ.σ. σιρόπι μπαχαρικών
-
1 κ.σ. ολόκληρα γαρύφαλλα
-
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι.
Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το νερό, τα στικ κανέλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το μοσχοκάρυδο και τα γαρύφαλλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις βράσει, ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε.
Το σιρόπι είναι έτοιμο.
Για να φτιάξουμε το κοκτέιλ:
Προσθέτουμε την τεκίλα, το cold brew και το σιρόπι μπαχαρικών σε ένα shaker.
Κουνάμε καλά για μισό λεπτό.
Σουρώνουμε σε ποτήρι martini.
Το καλλωπίζουμε με λίγα ολόκληρα γαρύφαλλα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.
Tip: Τοποθετούμε τρεις κόκκους καφέ ή γαρύφαλλα και σερβίρουμε αμέσως.