Κέρδισε 10€ έκπτωση σε παραγγελίες άνω των 80€ 

Δες ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων 28.04.2024 εδώ

Κρέπες με σπανάκι και ανθότυρο

Κρέπες με σπανάκι και ανθότυρο

Υλικά

Για 12 μερίδες

Για τον χυλό: 

80 γρ. αλεύρι ολικής 

140 ml γάλα

2 αβγά χτυπημένα

2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

ελάχιστο αλάτι

 

Για τη γέμιση:

1 κιλό τρυφερό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο 

160 γρ. φρέσκο ανθότυρο

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

1 κ.σ. αλεύρι ολικής

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 35'-40' λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Χτυπάμε τα υλικά του χυλού με το σύρμα ή στο μπλέντερ και αφήνουμε το μείγμα 20' στο ψυγείο.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μικρό τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα χυλού (2-3 κ.σ.) και γέρνουμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Όταν ροδίσει, γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός, τοποθετώντας τις ψημένες κρέπες τη μία επάνω στην άλλη. 

Λιώνουμε 30 γρ. βούτυρο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και βάζουμε το (στραγγισμένο) σπανάκι να μαραθεί για 2'-3'.

Πασπαλίζουμε επάνω το αλεύρι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε στη φωτιά ακόμα 5' ανακατεύοντας, να πιει τα υγρά του.

Το κατεβάζουμε και προσθέτουμε το ανθότυρο και τη μισή τριμμένη γραβιέρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° και βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.

Μοιράζουμε τη γέμιση στις κρέπες αφήνοντας περιθώριο στις άκρες και τις τυλίγουμε.

Τις τοποθετούμε στο πυρέξ τη μια δίπλα στην άλλη και σκορπίζουμε επάνω την υπόλοιπη γραβιέρα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 10'-12' μέχρι να ροδίσει το τυρί.

 

Το ξέρατε ότι…

…το σπανάκι είναι ένα υπερ-χόρτο! Η δράση της βήτα-καροτίνης και της λουτεΐνης του προφυλάσσουν την όραση, ενώ το κάλιο, το φυλλικό οξύ και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ωφελούν το νευρικό σύστημα κι έχει διαπιστωθεί ότι καθυστερούν τον εκφυλισμό των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου και προφυλάσσουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Από την Ντίνα Γκρουμούτη

Σχετικές συνταγές