Ζεστή Σοκολάτα Santa Claous!
Υλικά
Για 2 μερίδες
-
60 γρ. τριμής πικρής σοκολάτας
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
2 κ.σ. κακάο (χωρίς ζάχαρη)
-
1 φλ. γάλα
-
⅔ φλ. κρέμα γάλακτος 35%
-
2 κ.σ. νερό
-
Μια πρέζα αλάτι
-
Σαντιγύ για το topping
Εκτέλεση
Χρόνος εκτέλεσης: 10'
Δυσκολία: Εύκολη
Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα μέχρι να αχνίσουν, χωρίς να βράσουν.
Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το τριμμένο σοκολάτας, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Γεμίζουμε ανάλογα μια κούπα μέχρι τα ⅔, καλύπτουμε με σαντιγύ και πασπαλίζουμε με κακάο.
Tip: Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το γάλα με φυτικό υποκατάστατο γάλακτος, χωρίς κρέμα.