Η φέτα ταξινομείται ως μαλακό τυρί άλμης με ιδιαίτερα πλούσιο γευστικό προφίλ, και κύρια χαρακτηριστικά το σφρίγος, την κρεμώδη υφή και την πικάντικη γεύση σε συνδυασμό με το εκτυφλωτικά λευκό χρώμα και το αιχμηρό, ελαφρώς όξινο άρωμά της, αποτελεί σημαντικό μέρος της ελληνικής διατροφής.
Η αυθεντική ελληνική φέτα πρέπει να παρασκευάζεται με τουλάχιστον 70% πρόβειο γάλα. Το υπόλοιπο είναι κατσικίσιο γάλα, το οποίο του προσδίδει ένα χαρακτηριστικό αλαβάστρινο χρώμα και δίνει στο τυρί μια πυκνότερη υφή. Μόλις σχηματιστούν τα τυροπήγματα κόβονται και αποστραγγίζονται, κατόπιν γίνεται η διαδικασία ξηρής αλάτισης ώστε να επιταχυνθεί η αποβολή του ορού γάλακτος. Στη συνέχεια, η φέτα αφήνεται να ωριμάσει για τουλάχιστον 2 μήνες σε άλμη.
Πληροφορίες Προμηθευτή
Θερμοκρασία Συντήρησης 2-4οC
Σαρώστε τον κωδικό και αναζητήστε
Σαρώστε τον κωδικό με την κάμερα σας. Εάν το προϊόν δεν σαρωθεί, μετακινήστε την κάμερα πιο κοντά.