Αρνί, ο πρωταγωνιστής του Πασχαλινού τραπεζιού!

Αρνί, ο πρωταγωνιστής του Πασχαλινού τραπεζιού!

Θρεπτική Αξία

Αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ενώ  περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως:

  • Ψευδάργυρο: απαραίτητος για το ανοσοποιητικό σύστημα

  • Σίδηρο: απαραίτητος για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων

  • Χαλκό: σημαντικός για την απορρόφηση του σιδήρου και τον σχηματισμό της ελαστίνης 

Τρόποι συντήρησης

Αμέσως μετά την αγορά του, θα πρέπει να αφαιρούμε τη συσκευασία του και να το τοποθετούμε σε ανοιχτό σκεύος, σκεπασμένο (π.χ. με ένα πιάτο), χωρίς να ακουμπάει άλλα τρόφιμα.

Διατηρείται εντός ψυγείου για 3-4 ημέρες, σε θερμοκρασία 4°C. Για περισσότερες ημέρες το τοποθετούμε στην κατάψυξη, καλά τυλιγμένο ώστε να μην παίρνει δυσάρεστες μυρωδιές από το περιβάλλον. 

Μαρινάρισμα

Πείτε ναι στα μυρωδικά! Συνδυάστε δενδρολίβανο ή ρίγανη, ξίδι και σκόρδο. 

Πρόταση μαρινάρισματος  με κρασί

Θα χρειαστείτε: χυμό από ½ λεμόνι, 2 σκ. λιωμένο σκόρδο, 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί, 1 κ.γ. θυμάρι, 1 κ.σ. ρίγανη,  1 κ.σ . μουστάρδα

  • Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα

  • Βάζετε το αρνί σε μία λεκάνη και το περιχύνετε με το μείγμα

  • Το σκεπάζεται και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες γυρίζοντάς το ενδιάμεσα.