Δες εδώ το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων.

Με τη δύναμη της κινόα!

Με τη δύναμη της κινόα!

Υλικά

Για 2 μερίδες

2 - 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου 

50 γρ. μαύρη σοκολάτα χοντροτριμμένη στο μούλτι ή σπασμένη

10 ολόκληρα αμύγδαλα με τη φλούδα

3/4 φλιτζ. τσαγιού κινόα (λευκή ή τρίχρωμη) 

2 κ.σ. μέλι 

1 μπανάνα 

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 15' λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη
Ξεπλένουμε την κινόα.

Τη βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα με 1 1/2 φλιτζ. από το γάλα αμυγδάλου, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10' περίπου ανακατεύοντας πότε πότε και ελέγχοντας αν χρειάζεται άλλο υγρό.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου και 1 κ.σ. μέλι.

Βάζουμε το μείγμα σε 1 ή 2 μπολ και ρίχνουμε επάνω την τριμμένη σοκολάτα.

Τοποθετούμε από πάνω την μπανάνα κομμένη σε φετάκια, τα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο ακόμα μέλι.

Τip!

Αντί για μέλι προσθέτουμε από πάνω 1 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι. Εναλλακτικά, 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο. Και τα δύο ταιριάζουν πολύ και θα κάνουν το πρωινό σας απολαυστικό.

Από τη Λένα Γκόβαρη

Σχετικές συνταγές