Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος


Η plant-based διατροφή:

  • έχει ως βάση της τρόφιμα φυτικής προέλευσης (φρούτα και λαχανικά, δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους) και
  • δίνει έμφαση στις ισορροπημένες και θρεπτικές επιλογές.

Κάποιος που αποφασίζει να ακολουθήσει το συγκεκριμένο διατροφικό πρότυπο μπορεί είτε να καταναλώνει αποκλειστικά φυτικά τρόφιμα και ροφήματα, είτε να εντάσσει στα γεύματά του και ορισμένα προϊόντα ζωικής προέλευσης, τηρώντας το μέτρο και προτιμώντας τρόφιμα/ροφήματα με υψηλή θρεπτική αξία.

Ποια τα πλεονεκτήματα μιας plant-based διατροφής;

Τα φυτικά τρόφιμα φημίζονται για τη θρεπτική τους αξία! Πιο συγκεκριμένα, μας προσφέρουν πολύτιμα συστατικά όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Όταν καταναλώνουμε περισσότερα λαχανικά, φρούτα (και γενικότερα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες) και παράλληλα περιορίζουμε τα ζωικά λιπαρά, σε αρκετές περιπτώσεις καταφέρνουμε να κρατάμε σχετικά χαμηλά τις συνολικές θερμίδες που προσλαμβάνουμε- με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν καταναλώνουμε υπερβολικές ποσότητες φαγητού. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε μακροπρόθεσμα να έχουμε καλύτερο έλεγχο του σωματικού μας βάρους.

Τα οφέλη, ωστόσο, δεν περιορίζονται μόνο στη διατροφή και την υγεία μας, αλλά και στην προστασία του πλανήτη. Τα περισσότερα τρόφιμα φυτικής προέλευσης (π.χ. λαχανικά, όσπρια, ξηροί καρποί) έχουν  αυτό που ονομάζουμε «χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα», που σημαίνει ότι η διαδικασία παραγωγής τους επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον συγκριτικά με τα ζωικά προϊόντα.

Στα καταστήματά μας είναι διαθέσιμη μια μεγάλη ποικιλία από τα προϊόντα αυτά, που περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Αναζητήστε τα στα είδη κατάψυξης με την ειδική σήμανση «plant-based».