Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

25η Μαρτίου:Τι γιορτάζουμε σήμερα μαμά;

Η ημέρα της 25ης Μαρτίου είναι σπουδαία μέρα διπλής γιορτής τόσο θρησκευτικής όσο και Εθνικής, για την πατρίδα μας μιας και γιορτάζουμε τον  Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και παράλληλα αυτή η ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης ενάντια στους Τούρκους, το 1821.  

Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί και διπλή ευκαιρία γνώσης για τα παιδιά. Πώς όμως θα απαντήσουμε κατάλληλα στην ερώτησή τους, του τι γιορτάζουμε σήμερα;

Αρχικά, για τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο είναι λιγότερο δύσκολη υπόθεση μιας και με τη βοήθεια των δασκάλων θα μάθουν τι γιορτάζουμε και στις δύο περιπτώσεις.

Ωστόσο, τέτοιες ευκαιρίες είναι καλό να τις αξιοποιούμε για περαιτέρω γνώση  που θα «μείνει» στο μυαλό τους.

Σχετικά με το θρησκευτικό μήνυμα της ημέρας είναι εύκολο να τους εξηγήσετε πως μια μέρα σαν κι αυτή, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ μετέφερε το μήνυμα του Θεού στην Παναγία, ότι θα γεννήσει τον Υιό Του. Το γεγονός αυτό ονομάζεται Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Απλά χωρίς σύνθετες έννοιες, τα παιδιά δεν κάνουν πολύπλοκες σκέψεις επομένως και εσείς εξηγήστε απλά και περιεκτικά τα γεγονότα.

Σχετικά με την Εθνική εορτή, εξηγήστε τους τη συνθήκη της σκλαβιάς και πως το πείσμα και η θέληση για την ελευθερία ήταν πιο δυνατή, επομένως ξεκίνησε ο αγώνας της απελευθέρωσης. Είναι σημαντικό με αφορμή και τα δύο γεγονότα να εστιάσετε στα σημαντικά μηνύματά τους. Έτσι, θα βοηθήσετε τα παιδιά να τα κρατήσουν στη μνήμη τους και να τα κατανοήσουν σε βάθος.

Συνδυάστε τη συζήτησή σας με μια επίσκεψη στο Πολεμικό μουσείο ή στο Μουσείο της Ακρόπολης θα βοηθήσει πολύ να νιώσουν τη σπουδαιότητα των γεγονότων.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Επανάστασης του 1821 και της ημέρας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το Πολεμικό Μουσείο θα πραγματοποιήσει δωρεάν περιήγηση στις 13:30.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο: 210 7244 464

Μάθετε περισσότερα εδώ: http://www.warmuseum.gr/el/node/568

Το ίδιο ισχύει και για το Μουσείο της Ακρόπολης. Μάθετε περισσότερα εδώ:
http://www.theacropolismuseum.gr/

Διαβάστε ακόμα