Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Tips για την αντιμετώπιση ξαφνικών λεκέδων στο σπίτι

Τα μικροατυχήματα στο σπίτι δεν είναι μια σπάνια περίπτωση. Ειδικά στα σπίτια που υπάρχουν μικρά παιδιά ή κατοικίδια, οι ξαφνικοί λεκέδες σε χαλιά, κουρτίνες και τραπεζομάντηλα αποτελούν εφιάλτη για τη νοικοκυρά. Κάποιοι από αυτούς μοιάζουν πραγματικός μπελάς στην αντιμετώπισή τους. Ας δούμε κάποια tips για την αντιμετώπιση ξαφνικών λεκέδων στο σπίτι.

Οι λεκέδες στα χαλιά

Οι λεκέδες στα χαλιά μπορούν πραγματικά να αγχώσουν την νοικοκυρά. Το γεγονός ότι το χαλί δεν μπορεί κανείς εύκολα να το αποσύρει για να το βάλει στο πλυντήριο, είναι εξαιρετικά αγχωτικό. Κι όμως, οι λεκέδες στα χαλιά αντιμετωπίζονται ανάλογα με τη σύστασή τους, τοπικά και αποτελεσματικά.

  • Η μπύρα μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες από καφέ ή τσάι. Βρέξτε με μπύρα ένα κομμάτι λευκό ύφασμα και αφήστε το πάνω στον λεκέ για μερικά λεπτά.
  • Το λευκό ξίδι μπορεί να αφαιρέσει πιο δύσκολους λεκέδες, όπως για παράδειγμα λεκέδες από σάλτσα ντομάτας και μουστάρδα. Παράλληλα, απομακρύνει και τις δυσάρεστες οσμές των λεκέδων.
  • Το αλάτι αφαιρεί αποτελεσματικά τους λεκέδες από κόκκινο κρασί. Βρέξτε ένα κομμάτι ύφασμα με λευκό κρασί ή λευκό ξίδι και αφήστε το πάνω στον λεκέ. Στη συνέχεια, τρίψτε με αλάτι και ο λεκές θα εξαφανιστεί.

λεκεδες_1.jpg

Οι λεκέδες στις κουρτίνες

Πόσο συνηθισμένο για ένα μικρό παιδί να πιάσει την κουρτίνα με χεράκια λερωμένα από σοκολάτα ή λάδι; Στην πρώτη περίπτωση, αφού πάρετε μια βαθιά ανάσα, αφαιρέστε πρώτα τα υπολείμματα της σοκολάτας. Στη συνέχεια, τρίψτε τον λεκέ με ένα κομμάτι ύφασμα που έχετε βρέξει με νερό και του έχετε προσθέσει υγρό πιάτων. Στην περίπτωση που ο λεκές είναι από λάδι ή σάλτσα ντομάτας, προσπαθήστε να τον απομακρύνετε με τη βοήθεια της μαγειρικής σόδας αντί του απορρυπαντικού πιάτων.

λεκεδες_2.jpg

Οι λεκέδες στα τραπεζομάντηλα

Τα τραπεζομάντηλα είναι για να λερώνονται. Όμως, τι γίνεται όταν αυτό συμβεί λίγο πριν τη λήξη ενός γεύματος και μάλιστα στο καλό σας τραπεζομάντηλο;

λεκεδες_3.jpg

  • Για τους λεκέδες από κόκκινο κρασί, χρησιμοποιήστε λευκό κρασί ή λευκό ξίδι και αλάτι.
  • Οι λεκέδες από καφέ, απομακρύνονται με απλό απορρυπαντικό ρούχων σε τοπική εφαρμογή με τρίψιμο.
  • Αν πάλι το τραπεζομάντηλό σας λερωθεί από λάδι, αρχικά πιέστε τον λεκέ με λίγη ψίχα ψωμιού ή ρίξτε του ταλκ ή λευκό αλεύρι. Αυτό απορροφά το λάδι. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τοπικά λίγο υγρό απορρυπαντικό πιάτων.
  • Οι λεκέδες από φρούτα απομακρύνονται με χυμό λεμονιού. Στις περιπτώσεις που τα φρούτα είναι κεράσια, φράουλες ή ρόδια θα πρέπει να προσθέσετε και λίγη μαγειρική σόδα.

Φτιάξτε τη λίστα σας με όλα όσα χρειάζεστε για την αντιμετώπιση των ξαφνικών λεκέδων και επισκεφθείτε το αγαπημένο σας My Market. Εκεί θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να είστε σε ετοιμότητα!

Βρείτε εδώ τα καταστήματά μας: https://goo.gl/zgRaLt

Διαβάστε ακόμα