Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Kαυγάδες & γιορτές. Συμβαίνει & στις καλύτερες οικογένειες!

Τα Χριστούγεννα είναι η κατεξοχήν γιορτή της «ζεστασιάς» της θαλπωρής, των οικογενειακών στιγμών. Οι περισσότεροι τα περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία και θέλουμε να συναντήσουμε αγαπημένα πρόσωπα, να χαλαρώσουμε αλλά και να διασκεδάσουμε.

Τι γίνεται όμως όταν στρωθεί το οικογενειακό τραπέζι και πέρα από το σερβίρισμα των νόστιμων συνταγών ξεκινήσουν και τα καβγαδάκια; Έχει παρατηρηθεί πως όταν μετά από καιρό μαζεύονται πολλά συγγενικά κυρίως άτομα στο ίδιο τραπέζι δημιουργούνται εντάσεις, μικροκαβγάδες και παρεξηγήσεις.

Οι αιτίες & οι λύσεις

1.   Ποιος κάνει τι και γιατί
Η κούραση των ημερών, που φέρνει η προετοιμασία του σπιτιού, οι ετοιμασίες για το φαγητό, ο καταμερισμός των εργασιών είναι από τα ζητήματα που φέρνουν γκρίνια, και όταν κάποιος «σπάσει» αρχίζει το ντόμινο του «εσύ φταις».

Λύση:

Σωστός προγραμματισμός και καταμερισμός είναι η λύση. Μοιράστε τις δουλειές και αφήστε να κυλήσει το πρόγραμμα βάση σχεδίου.

2.   Μάτια που δεν βλέπονται…. Γρήγορα παρεξηγούνται!
Οι γιορτές είναι μια ευκαιρία να συναντάμε αγαπημένα πρόσωπα που μένουν μακριά μας. Ωστόσο, πέρα από την αγάπη που ανταλλάσσεται δεν είναι λίγες οι φορές που τα καυστικά σχόλια κάνουν την εμφάνισή τους μιας και τώρα είναι η ευκαιρία να τα πούμε από κοντά!

Λύση:

Υπομονή, χαμόγελο και καλή διάθεση είναι τα πολύτιμα «όπλα» σας. Μην μπαίνετε στη διαδικασία να απαντήσετε απλά παρακάμψτε τα και σκεφτείτε…. Γιορτές είναι και η αγάπη υπερτερεί!

3.   Γονείς και παιδιά
Μια κατηγορία από μόνη της είναι τα παιδιά και οι γονείς, οι οποίοι συχνά έρχονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μιας και τα παιδιά είναι ανυπόμονα και γεμάτα ενέργεια. Οι γονείς επιζητούν λίγη ησυχία και χαλάρωση αυτές τις ημέρες, αλλά τελικά κουράζονται πιο πολύ από πριν αφού οι ώρες τους μαζί είναι πολλές περισσότερες και πέρα από την ομορφιά τους έχουν και την κούρασή τους.

Λύση:

Εστιάστε στο καλό, δηλαδή στο ότι έχετε παραπάνω χρόνο μαζί απ’ ότι συνήθως και είναι ευκαιρία να κάνετε μαζί πράγματα. Μια καλή λύση είναι να κάνετε μικρές συμφωνίες, που θα σας βοηθήσουν να δώσετε αυτό που θέλουν πχ βόλτα, γλυκό χωρίς να πάει περίπατο η υπομονή σας!

Είναι Χριστούγεννα, νιώστε και πάλι παιδιά και αφεθείτε στη χαρούμενη ατμόσφαιρα των ημερών.

Καλές γιορτές! 

Διαβάστε ακόμα