Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

5 «Μην ξεχάσω» πριν τις διακοπές!

Η βαλίτσα είναι έτοιμη, η διάθεση στα ύψη και ναι επιτέλους οι διακοπές θα ξεκινήσουν σε λίγες ώρες! Μέχρι τότε ελέγξετε την παρακάτω λίστα και κάντε τα απαραίτητα check για την δική σας ασφάλεια αλλά και του σπιτιού σας.

1.   Διακοπές ρεύματος- Κίνδυνος για τα τρόφιμά σας
Είναι πιθανό να γίνουν διακοπές ρεύματος όσο θα λείπετε, και αυτό συνεπάγεται πως μπορεί να χαλάσουν τρόφιμα που έχετε στο ψυγείο σας. Ένα καλό τεστ είναι το κόλπο με το κέρμα! Γεμίστε ένα μπολ με νερό και παγώστε το στην κατάψυξη, όταν γίνει στέρεο τοποθετήστε ένα κέρμα πάνω. Όταν γυρίσετε πρέπει να το βρείτε εκεί που το αφήσατε, αν το βρείτε στον πάτο, σημαίνει ότι κόπηκε το ρεύμα για αρκετές ώρες και τα τρόφιμα ξεπάγωσαν.

Πετάξτε τα ευπαθή τρόφιμα και καθαρίστε το ψυγείο σας.

2.   Γλάστρες- Φυτά- Κήπος
Αν δεν έχετε αυτόματο πότισμα ή κάποιον να σας βοηθήσει όσο θα λείπετε, τότε μπορείτε να φτιάξετε αυτοσχέδιο πότισμα με πλαστικά μπουκάλια που θα τρυπήσετε λίγο, ώστε να τρέχει σταθερά νερό σε μικρή ποσότητα. Στο εμπόριο υπάρχουν και σκευάσματα τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν. Συμβουλευτείτε τον κηπουρό σας!

3.   Διακόπτες- παροχές ρεύματος
Αφαιρέστε από την πρίζα όσες συσκευές ακόμα και στην αναμονή καταλύουν ρεύμα. Υπολογιστές, τηλεοράσεις είναι μερικές από αυτές. Επίσης, έτσι τις προστατεύετε και από τις διακοπές ρεύματος! Αν δεν υπάρχει λόγος να είναι ανοιχτές οι συσκευές αυτές, καλύτερα να τις κλείσετε για περισσότερη ασφάλεια το ίδιο ισχύει και για την παροχή του νερού.

4.   Προνοήστε και καθαρίστε!
Μπορεί να ακούγετε κουραστικό όμως σίγουρα όταν επιστρέψετε θα ευγνωμονείτε την προνοητική σκέψη σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο και καθαρίστε το σπίτι σας, έτσι ώστε επιστρέφοντας να παραμείνετε στο χαλαρό mood για περισσότερο, μακριά από υποχρεώσεις!

5.   Ασφάλεια
Ένα μεγάλο κεφάλαιο που απασχολεί όλους μας πριν φύγουμε για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι η ασφάλεια του σπιτιού μας. Αρχικά φροντίστε να μην φαίνεται ότι λείπετε, το ανοιχτό φως ή ένα φωτοκύτταρο στην είσοδο που θα ανάβει με πιθανές κινήσεις βοηθούν. Εφαρμόστε το προφανές! Μην αφήνετε πράγματα αξίας στο σπίτι σας και επίσης θα ήταν πολύ χρήσιμο να ζητήσετε τη βοήθεια  κάποιου φίλου ή γείτονα ώστε να «ρίχνει μια ματιά στο σπίτι»! Κλειδώστε τις πόρτες εισόδου- εξόδου και ενεργοποιήστε το συναγερμό σας. 

Διαβάστε ακόμα