Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Η νέα σχολική χρονιά θέλει ανανέωση στο παιδικό δωμάτιο! Πάρτε ιδέες..

Τώρα που η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, είναι ευκαιρία να δείτε τι λειτουργεί και τι όχι στο παιδικό δωμάτιο και με τη βοήθεια των παιδιών να καθιερώσετε την ώρα της δημιουργίας!

Ποια είναι αυτή η ώρα;

Είναι η ώρα που θα δημιουργείτε αντικείμενα για το δωμάτιό τους τόσο χρηστικά όσο και διακοσμητικά που θα τα βοηθούν ενώ παράλληλα θα τα εντυπωσιάζουν!

Ακολουθούν παραδείγματα δημιουργικότητας για το παιδικό δωμάτιο:

1.    

 

grafeio.jpg

Το γραφείο είναι σίγουρα απαραίτητο, αλλά είναι σημαντικό το παιδί να νιώθει δημιουργικό βλέποντάς το και όχι να κατακλύζεται το δωμάτιό του από “βαριές” βιβλιοθήκες που πιάνουν όλο το χώρο.
Μια έξυπνη και καλαίσθητη ιδέα είναι η παραπάνω.
Χρησιμοποιήστε κομμάτια κόντρα πλακέ και με κόλλα ξύλου, ενώστε τα σε σχήμα ρόμβου, για να φτιάξετε αυτοσχέδια κουτιά που θα χρησιμεύουν ως μολυβοθήκες, mini βιβλιοθήκη και ό,τι άλλο εκείνο θελήσει.

 

2.

roloi.jpg

Photo by: https://goo.gl/1esEUU

Τις περισσότερες φορές τα παιδιά δεν βλέπουν την ώρα να περάσει, για να ξεκινήσει το παιχνίδι ή οι δραστηριότητές τους. Ένας έξυπνος τρόπος για να κοιτούν την ώρα και να προγραμματίζουν σωστά το χρόνο τους είναι το παραπάνω πασπαρτού ρολόι. Θα χρειαστείτε έναν δείκτη και post-it για να σημειώσουν- ζωγραφίσουν αυτό που επιθυμούν για κάθε ώρα που έρχεται. Ένα ζωντανό ρολόι- πρόγραμμα σίγουρα θα τους αρέσει!

 

3 & 4.

toixos_mauropinakas.jpg

Μια διπλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε σε ένα μέρος του τοίχου, ειδικό υλικό που μετατρέπει τον τοίχο σε μαυροπίνακα και εκεί θα μπορούν να γράφουν και να δημιουργούν. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε πλαίσια από ξύλο ή απλά να τα ζωγραφίσετε στο μαυροπίνακα, για να δώσετε την αίσθηση του κάδρου. Τέλος μιας και τα παιδιά αγαπούν τα αντικείμενα και εσείς την τάξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καφάσια ή παλέτες και εφόσον τα τρίψετε και τα βάψετε στο χρώμα που επιθυμούν, θα σας βοηθήσουν να υπάρχει τακτοποίηση στο δωμάτιο αλλά και καλαισθησία.

 

5.

vivliothiki.jpg

Photo By: https://goo.gl/A6JwZm

Η βιβλιοθήκη δεν χρειάζεται να είναι πολλά κάθετα ράφια και να “πιάνει” όλο τον ωφέλιμο χώρο του δωματίου. Μια μεγάλη κάθετη στήλη ξύλου και μερικά μικρά κάθετα κομμάτια, στο χρώμα που αγαπάει το παιδί σας, θα του «ανοίγουν» σίγουρα την όρεξη για διάβασμα! 

Διαβάστε ακόμα