Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Νέος μπαμπάς; 3 tips «επιβίωσης»

Η έλευση του νέου μέλους στην οικογένεια φέρνει χαρά, γέλια, συγκίνηση, αγάπη αλλά και ευθύνες, πρωτόγνωρες συνθήκες και νέο πρόγραμμα και για τους δύο γονείς.

Αν είστε νέος μπαμπάς σας έχουμε 3 tips για ευκολότερη προσαρμογή στον ολοκαίνουργιό σας ρόλο!

1.   Ψυχραιμία!

Πόσο ζεστό πρέπει να είναι το γάλα; Γιατί κλαίει το μωρό; Γιατί δεν κοιμάται ή γιατί κοιμάται τόσο πολύ;

Είναι μερικές μόνο από τις απορίες του πρώτου καιρού. Απολύτως φυσιολογικό! Η λύση είναι: Κρατήστε την ψυχραιμία σας. Υπάρχουν λύσεις και απαντήσεις για όλα όσα σας απασχολούν. Extra βοήθεια στις πρώτες μέρες προσαρμογής μπορεί να σας προσφέρει μια μαία. Θα σας λύσει όλες τις απορίες στη στιγμή και σίγουρα θα τα δείτε όλα πιο εύκολα.

2.   Πρόγραμμα
Ο σωστός προγραμματισμός θα σας λύσει τα χέρια. Μοιράστε τις αρμοδιότητές σας με τη σύντροφό σας και χαλαρώστε τις ώρες που σας αναλογούν για να ξεκουραστείτε. Το παν είναι να μην πελαγώνετε και να έχετε τη νέα κατάσταση υπό έλεγχο. Επίσης, σπουδαίο είναι να ξεκουράζεστε, ώστε να ανακτάτε δυνάμεις. Τα ξενύχτια έχουν ακόμα δρόμο…

3.   Αγάπη και φροντίδα στη σύντροφό σας
Είναι σημαντικό να δείχνετε αγάπη και κατανόηση στον άνθρωπό σας που πέρασε τη διαδικασία της γέννας. Επίσης, επειδή οι πρώτοι μήνες είναι απαιτητικοί είναι σημαντικό να επιστρατεύετε το χιούμορ σας έτσι ώστε να διευκολύνετε την κατάσταση σε κρίσιμες στιγμές κούρασης. Μην ξεχνάτε πως είστε ζευγάρι και οι εκπλήξεις ή οι αφορμές για να βρεθείτε οι δυο σας και να θυμηθείτε την πρότερη φάση σας είναι πολύ σημαντικές και ανανεωτικές και για τους δύο.

Είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο σημαντικός ρόλος της ζωής σας και αξίζει να θυσιάσετε άλλες πτυχές της καθημερινότητάς σας για να ζήσετε τις μοναδικές αυτές στιγμές. Δείτε εδώ πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του πατέρα στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού και χαρείτε την κάθε σας στιγμή! 

Διαβάστε ακόμα