Εύρεση πλησιέστερου καταστήματος

Αφράτα μελομακάρονα

Μελομακάρονα, το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο γλυκό, μαζί με τους κουραμπιέδες. Τα αγαπάμε και τα συναντάμε σε διάφορα σχήματα και σε διάφορες παραλλαγές πχ με σοκολάτα, με ξηρούς καρπούς, με μπισκοτένια εμφάνιση, αλλά και με την παραδοσιακή μελένια όλο γλύκα γεύση τους. Ακολουθήστε τη συνταγή μας και αφήστε το σπίτι σας να μοσχοβολήσει Χριστούγεννα! 

Υλικά που θα χρειαστούμε

  • 1-1/2 kg αλεύρι για κάθε χρήση
  • 400 ml ηλιέλαιο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. baking powder
  • 10 γρ. μαγειρική σόδα
  • 10 γρ. κανέλλα
  • 50 ml. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 σφηνάκι κονιάκ 

Για το σιρόπι

  • 600 ml. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. Μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1κουτ. σούπας λεμόνι

Για το γαρνίρισμα

Τριμμένο καρύδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη σόδα, την κανέλα, το μπέϊκιν και τελευταίο το αλεύρι σταδιακά. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα για να ενοποιηθεί και έπειτα ζυμώνουμε. Πλάθουμε στο σχήμα που μας αρέσει και τα τοποθετούμε στο ταψί μας εφόσον έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.

Για το σιρόπι

Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το μέλι και το λεμόνι και βράζουμε ακόμα 2 λεπτά. Όταν χρειαστεί ξαφρίζουμε.
Βουτάμε τα μελομακάρονα στο καυτό σιρόπι για 1 λεπτό και τα βάζουμε στην πιατέλα.
Τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.
Φτιάξτε τα και υποδεχθείτε μια μελομένη καλή χρονιά! 

Διαβάστε ακόμα